Geluidhinder

Logo Hoogezand-Sappemeer

Geluidontheffing ontwerpbestemmingsplan “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol”.

In relatie met het bestemmingsplan “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol”, waarbij de mogelijkheid wordt geschapen om woningen aan de Klaas Nieboerweg, W A Scholtenweg, Korte Borgweg, Korte Groningerweg en de Woldweg een woonbestemming te geven, is het noodzakelijk om voor 18 woningen in en rond Foxhol de vastgestelde MTG’s te verhogen. Het gaat om de woningen, Gerrit Imbosstraat 36, 38, 40, 64, 76. 78, 80 en 82, Krulweg 2 en 4, Borgweg 2, 4, 5, 6, 8, 10 en 12 en de woning Van Arnhemslaan 2.

(Zie ook de publicatie over het ontwerpbestemmingsplan “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol”)

De verhoging van MTG’s is niet zonder meer mogelijk op locaties waar de geluidbelasting door industrielawaai hoger is dan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder. Om dit toch mogelijk te maken willen burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder (hoofdstuk V) en het Besluit geluidhinder (hoofdstuk.2) ontheffing verlenen van de verleende MTG’s en hogere waarden vaststellen voor de geluidbelasting.

Terinzagelegging

De terinzagelegging van de “ontwerp-beschikking hogere grenswaarden geluid “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol” gebeurt op basis van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Het plan ligt met bijbehorende stukken ter inzage vanaf

donderdag 10 november 2016 tot en met woensdag 21 december 2016

tijdens openingstijden, in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek Hoogezand-Sappemeer, Gorecht Oost 157 te Hoogezand

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over deze ontwerpbeschikking geven. Schriftelijk bij Burgemeester en Wethouders, p/a afdeling Beleid, Ontwikkeling en Programma’s, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand. Wilt u mondeling een zienswijze geven, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Programma’s, telefoon (0598) 37 38 83. Dit nummer kunt u ook bellen voor verdere informatie over dit ontwerpbesluit.

Naar boven