Geluidhinder

Logo Hoogezand-Sappemeer

Geluidont heffing ontwerpbestemmingsplannen “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol”, “Sluiskade / Werfkade” en “Sappemeer Oost”

Burgemeester en Wethouders willen het mogelijk maken dat de bestaande (bedrijfs)woningen op industrieterreinen of in gebieden waar geen bestemmingsplan geldt, een woonbestemming krijgen in de bestemmingsplannen “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol”, “Sluiskade / Werfkade” en “Sappemeer Oost”

(Zie ook de publicatie over deze ontwerpbestemmingsplannen).

Het omzetten van bedrijfswoningen in burgerwoningen is niet zonder meer mogelijk op locaties waar de geluidbelasting door industrielawaai hoger is dan de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder. Om de gewenste omzetting toch mogelijk te maken willen burgemeester en wethouders op grond van de Wet geluidhinder (hoofdstuk V) en het Besluit geluidhinder (hoofdstuk 2) ontheffing verlenen van de voorkeursgrenswaarden en hogere waarden vaststellen voor de geluidbelasting.

Terinzagelegging

De terinzagelegging van de ontwerp-beschikking hogere grenswaarden geluid “Klaas Nieboerweg bedrijventerreinen Foxhol”, “Sluiskade / Werfkade” en “Sappemeer Oost” gebeurt op basis van afdeling 3.4 v an de Algemene wet bestuursrecht.

Het plan ligt met bijbehorende stukken ter inzage vanaf

donderdag 10 november 20 1 6 tot en met woensdag 21 december 20 1 6

tijdens openingstijden, in het gemeentehuis en in de openbare bibliotheek Hoogezand-Sappemeer, Gorecht Oost 157 te Hoogezand

Zienswijze

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over deze ontwerpbeschikking geven. Schriftelijk bij Burgemeester en Wethouders, p/a afdeling Beleid, Ontwikkeling en Programma’s, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand. Wilt u mondeling een zienswijze geven, dan kunt u een afspraak maken met de afdeling Beleid, Ontwikkeling en Programma’s, telefoon (0598) 37 38 83. Dit nummer kunt u ook bellen voor verdere informatie over dit ontwerpbesluit.

Naar boven