Publicatie Ontwerp bestemmingsplan ‘Billich 1 Schimmert’ ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening gemeente Nuth

Logo Nuth

Ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht maakt het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Nuth bekend dat de raad in zijn vergadering van 25 oktober 2016 met het ontwerp-bestemmingsplan ‘Billich 1 Schimmert’ heeft ingestemd. Het bestemmingsplan ‘Billich 1 Schimmert’ zal dienen als planologisch kader voor het gebruik van de Rijksmonumentale hoeve ‘De Bockenhof’. Het is de bedoeling om de hoeve te herontwikkelen naar een energieneutraal monument, met behoud van de karakteristieke eigenschappen. De intentie is om de locatie een recreatieve en zakelijke bestemming te geven voor het hogere segment in de markt (verblijf, conferentie, meetings etc.).

Het voorliggende plan voorziet in een herbestemming. Slechts een beperkte uitbreiding van de bebouwing is voorzien aan de achterzijde van het herenhuis. De voormalige stallen aldaar zullen met ± 22 m2 worden verbreed voor de vergroting van de keuken.

 

Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl . Tevens ligt het ontwerp bestemmingsplan gedurende zes weken met ingang van 8 november 2016 tot en met 19 december 2016 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Nuth. De gemeente Nuth werkt uitsluitend op afspraak. Een afspraak maakt u bij voorkeur digitaal, www.nuth.nl , via het telefoonnummer 14045 of persoonlijk aan de receptie. De afspraaktijden zijn dagelijks van 8.30 tot 17.00 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

 

Gedurende de genoemde 6 weken termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze ten aanzien van het voornemen tot vaststelling van het bestemmingsplan door de raad kenbaar maken bij de gemeenteraad van Nuth. Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te zijn aan de Raad van de Gemeente Nuth, postbus 22000, 6360 AA Nuth.

 

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze dient een afspraak te worden gemaakt zoals omschreven.

 

Een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging te zijn gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

 

Burgemeester en wethouders van Nuth.

Nuth, 7 november 2016.

Naar boven