Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Reeuwijkse Hout 2016

Logo Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken op grond van artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 21 september 2016 het bestemmingsplan Reeuwijkse Hout 2016 gewijzigd heeft vastgesteld. Dit betekent dat het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter visie is gelegd. Wijzigingen zijn aangebracht naar aanleiding van de ingediende zienswijze en door de gemeente zelf (ambtshalve wijzigingen). Tevens is er door de raad een amendement aangenomen.

Plangebied

Het bestemmingsplan Reeuwijkse Hout 2016 betreft het gebied tussen de rijksweg A12 in het noordwesten, de kern Reeuwijk-Brug in het zuiden en de Reeuwijkse Plassen in het oosten. De locaties waar recent bestemmingsplannen voor zijn vastgesteld (Recreatiepark Reeuwijkse Hout en het multifunctionele voorzieningengebouw) zijn buiten het plangebied gehouden.

Wijzigingen

De raad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan een amendement aangenomen en een aantal wijzigingen aangebracht naar aanleiding van zienswijzen en geconstateerde onjuistheden in de regels. Alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn expliciet benoemd in de ‘Nota Zienswijzen’, ook de ambtshalve aanpassingen.

Het door de raad aangenomen amendement heeft betrekking op het wijzigen van de bestemming ‘Recreatie-Extensieve dagrecreatie’ met de aanduiding ‘groen’ (gronden achter de woningen aan De Steupel) in de bestemming ‘Groen’. De raad vindt het wenselijk de groenstrook achter de woningen aan De Steupel dusdanig te bestemmen dat dit een groene buffer vormt tussen het in ontwikkeling zijnde park met recreatiewoningen en de woningen aan de Steupel alsmede om mogelijke overlast door het gebruik van deze strook in te perken voor de bewoners aan De Steupel.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan is vanaf donderdag 10 november tot en met woensdag 21 december 2016 in te zien. U kunt het plan op de volgende manieren bekijken:

  • digitaal via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.1901.ReeuwijkseHout-BP80.

  • digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website, www.bodegraven-reeuwijk.nl >Bouwen en wonen > Overzicht ruimtelijke plannen > Vastgesteld bestemmingsplan Reeuwijkse Hout 2016.

  • op papier en digitaal tijdens openingsuren van het Klantcontactcentrum (KCC) aan de Julianastraat 6 in Bodegraven (Bij Everts).

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.bodegraven-reeuwijk.nl.

Beroepstermijn

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan is beroep mogelijk gedurende zes weken na aanvang van de beroepstermijn. De beroepstermijn vangt aan op de dag na die waarop het bestemmingsplan ter inzage is gelegd, ofwel op vrijdag 11 november 2016.

Het beroep moet worden ingesteld bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig zienswijzen naar voren hebben gebracht over het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, ofwel op vrijdag 23 december 2016. Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Daartoe moet binnen de beroepstermijn, door een belanghebbende die een beroepschrift heeft ingediend een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven