Ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerreinen Zuid

Logo Bunschoten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp-bestemmingsplan Bedrijventerreinen Zuid met ingang van 10 november 2016 gedurende een periode van 6 weken ter inzage ligt.

 

Plangebied

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op de bedrijventerreinen De Kronkels, Haarbrug, Haarbrug-Noord, Haarbrug-Zuid en het sportpark De Vinken gelegen aan de zuidzijde van de gemeente Bunschoten. Tevens maakt de strook lintbebouwing ten zuiden van de Bisschopsweg en ten westen van de Amersfoortseweg onderdeel uit van het plangebied. De oost-, west- en zuidzijde van het plangebied wordt begrensd door het open polderlandschap. Aan de noordzijde grenst het plangebied aan de volgende wegen; Sint Nicolaashoofd, de Westsingel, de Oostelijke Randweg en de Nijkerkerweg. 

 

Aanleiding

Eens in de 10 jaar dienen bestemmingsplannen geactualiseerd te worden. Dit vormt de directe aanleiding voor het opstellen van deze herziening. De volgende bestemmingsplannen zullen worden herzien en samengevoegd tot één nieuw bestemmingsplan; ‘Kronkels/ Haarbrug(Noord)’, ‘Banketbakkerij Haarbrug-Noord’ en ‘Haarbrug-Zuid’. Behoudens enkele aanpassingen als gevolg van actuele ontwikkelingen, krijgt het bestemmingsplan Bedrijventerreinen Zuid hoofdzakelijk een conserverend karakter. Hierbij wordt gestreefd naar een zo eenduidig en uniform mogelijke juridische regeling. Het ontwerpbestemmingsplan is op onderdelen gewijzigd ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan als gevolg van onder andere de inspraak en overleg met instanties.

 

 

Inzien van het ontwerp-bestemmingsplan

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan tijdens kantooruren worden ingezien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgevraagd kan het plan na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren.

Ook is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0313.KronkelsHaarbr1700-0201of via de website van de gemeente www.bunschoten.nl.

 

 

Zienswijzen

Gedurende de periode van ter inzagelegging van de plannen, kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de raad van de gemeente Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE Bunschoten-Spakenburg. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw S.I. Vermeulen van de afdeling RO&V (telefoonnummer 14 033) of via si.vermeulen@bunschoten.nl.

 

 

Bunschoten, 9 november 2016

 

 

De secretaris/directeur

Drs J.F.H. Jennekens

 

De burgemeester

M. van de Groep

 

 

Naar boven