Inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Weelweg – Beemsterboerweg te Waarland” gemeente Schagen

Logo Schagen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen maken bekend dat het voorontwerpbestemmingsplan “Weelweg – Beemsterboerweg te Waarland” ter inzage ligt (NL.IMRO.0441.BPWLDWEELW30BEEMBW-VO01).

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan zal voorzien in een nieuwe woonbestemming aan de Weelweg 30, omdat daar de storende agrarische bebouwing gesaneerd wordt.

Als compensatie voor deze sloop in samenhang van de bedrijfsbeeindiging worden er 4 woningen gerealiseerd aan de Weelweg, hoek Beemsterboerweg.

De gemeente en initiatiefnemer maken gebruik van de Ruimte voor Ruimteregeling.

Aangezien de compensatiewoningen gelegen zijn binnen de daarvoor volgens het bestemmingsplan “Waarland” aangewezen zone is deze nieuwbouw ruimtelijk aanvaardbaar. Het bestemmingsplan bestaat uit regels, een verbeelding (plankaart) en een toelichting met bijlagen, waaronder een beeldkwaliteitsplan.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 5 februari 2016 gedurende zes weken tijdens werkdagen ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis, Laan 19 in Schagen. De stukken zijn daarnaast digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0441.BPWLDWEELW30BEEMBW-VO01.

De bronbestanden zijn beschikbaar via: http://schagen.gemeentedocumenten.nl/Bestemmingsplannen//NL.IMRO.0441.BPWLDWEELW30BEEMBW-VO01.

Hoe kunt u reageren?

U kunt tot en met 17maart 2016 schriftelijk een reactie sturen naar burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen, postbus 8, 1740 AA Schagen of per e-mail naar ruimtelijkeplannen@schagen.nl. Ook is het mogelijk een mondelinge reactie in te dienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de Afdeling Ruimte, tel. 0224-210208.

Anonieme reacties laten we buiten behandeling.

Schagen,4 februari 2016

Naar boven