Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders.

Logo Schagen

Grondslag: artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer

Onderwerp: Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit

Plangebied: Burgerweg 81 in Burgerbrug

Doel plan: Op 18 januari 2016 is bij de aanvraag om een omgevingsvergunning voor het milieuneutraal veranderen van de inrichting de M.e.r.-beoordelingsnotitie voor de Firma van Schie ingediend. Uit deze mer-beoordelingsnotitie blijkt dat initiatiefnemers voornemens zijn om het huisvestingssysteem te wijzigen. De wijziging betreft het verminderen van het aantal koeien van 275 naar 265 stuks en het vermeerderen van het aantal stuks vrouwelijk jongvee van 185 naar 196 stuks. Hiermee wordt de wijziging van het huisvestingssysteem van de inrichting m.e.r.-beoordelingsplichtig.

Burgemeester en wethouders hebben op 25 januari 2015 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden uitgevoerd, omdat er geen bijzondere omstandigheden aan de orde zijn waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de nog uit te voeren procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht –omgevingsvergunning voor de activiteit milieu- ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Naar boven