"Gemeente Den Helder - kennisgeving Ontwerp-uitwerkingsplan - Veld 5 't Laar te Den Helder"

Logo Den Helder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken bekend dat ingevolge van artikel 4.3 van de Algemene wet bestuursrecht, met ingang van 14 november 2016 voor een periode van zes weken (dus tot en met 28 december 2016) voor een ieder ter inzage ligt:

het ontwerp-uitwerkingsplan 'Veld 5 't Laar', met planidentificatie NL.IMRO.0400.516UPLAAR52016-ONT1, evenals de op het plan betrekking hebbende stukken.

 

Beschrijving

De Stichting 's Heeren Loo Zorggroep heeft het ontwerp uitwerkingsplan Veld 5 't Laar aan de gemeente aangeboden met het verzoek het plan in procedure te brengen.

Doel van het uitwerkingsplan is de wens van initiatiefnemer om op hun locatie Noorderhaven, op Veld 5 een tiental zorgwoningen te realiseren met elk 8 a 10 bewonerseenheden. Dit naast de 6 bestaande (te handhaven)zorgwoningen.

 

In het geldende bestemmingsplan Julianadorp Zuid-Oost 2010 is voor Veld 5 een uitwerkingsbevoegdheid opgenomen naar woongebied om de bouw van o.a. zorgwoningen mogelijk te maken.

 

Het uitwerkingsplan Veld 5 't Laar voorziet in de planologisch-juridische uitwerking om bovengenoemde zorgwoningen mogelijk te maken. Op deze wijze kan 's Heeren Loo voldoen aan zijn zorgtaak om cliënten op eigen terrein te huisvesten en begeleiden. Reguliere woningbouw wordt in het thans voorliggende uitwerkingsplan niet mogelijk gemaakt.

Inzage

Het ontwerp-uitwerkingsplan 'Veld 5 't Laar' ligt op de volgende wijzen ter inzage:

  • 3.

    bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze mondeling of schriftelijke zijn of haar zienswijze over het ontwerp-uitwerkingsplan. Deze zienswijze(n) bevat uw naam, adres, het registratienummer, motivatie, datum en een handtekening. Zij moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Voor het indienen van mondelingen zienswijzen, kunt u binnen de voormelde termijn een afspraak maken met de afdeling Ruimte en Economie, team Ruimte, bereikbaar op telefoonnummer 0223-678 817.

Naar boven