Vastgesteld wijzigingsplan "Gasteren Dorp, woningbouwlocatie Gasteren 3e fase (afronding Bosakkers) "

Logo Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben op 1 november 2016 het wijzigingsplan “Gasteren Dorp, woningbouwlocatie Gasteren 3e fase (afronding Bosakkers)” gewijzigd vastgesteld. Het wijzigingsplan is vastgesteld met toepassing van artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 21 onder b. van de regels van het bestemmingsplan "Gasteren Dorp".

Het wijzigingsplan gaat voorzien in de realisatie van maximaal 9 vrijstaande en/of halfvrijstaande woningen op het perceel, kadastraal bekend Anloo, sectie S, nr. 615 (gedeeltelijk) en plaatselijk bekend als ‘afronding van de Bosakkers’ te Gasteren.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijziging splan :

Bij de vaststelling is het wijzigingsplan aangepast naar aanleiding van een zienswijze voor wat betreft de toelichting:

•Blz. 47 van 53; paragraaf 4.11.2 (Water) is aangepast naar aanleiding van de opmerkingen van het Waterschap Hunze en Aa‘s.

En bij de vaststelling is het wijzigingsplan aangepast naar aanleiding van ambtshalve aanpassingen

voor wat betreft de toelichting als volgt is gewijzigd:

∘Blz. 30 van 53; tekst toevoegen:

De gemeenteraad van Aa en Hunze heeft op 27 oktober 2016 de notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3e fase’ vastgesteld. In deze notitie zijn, in de lijn van ons welstandsbeleid, de in dit hoofdstuk vermelde nadere eisen opgenomen ten aanzien van beeldkwaliteit van de te realiseren bebouwing. Deze zijn, om rechtskracht te verkrijgen, vastgesteld door de gemeenteraad. Deze notitie geldt nu als toetsingskader voor bouwplannen in dit gebied.

∘Blz. 49 van 53; Hoofdstuk 6 Overleg en inspraak is naar aanleiding van en de ingekomen reacties tijdens de terinzagelegging ingevuld.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 10 november 2016 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden bij de centrale publieksbalie in het gemeentehuis, Spiekersteeg 1 in Gieten en is tevens digitaal te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Inwoners en Verenigingen’ / ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Vastgesteld’) en te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het raadsbesluit ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerp wijzigingsplan;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij het college kenbaar te maken;

  • -

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen een wijziging die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het wijzigingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Vaststelling notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3 e fase

In de raadsvergadering van 27 oktober 2016 heeft de gemeenteraad van Aa en Hunze de notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3e fase” vastgesteld als behorende bij de Nota Welstandsbeleid 2013 Aa en Hunze.

In deze notitie zijn, in de lijn van ons welstandsbeleid, nadere eisen gesteld ten aanzien van beeldkwaliteit van de te realiseren bebouwing in het plangebied Gasteren 3e fase (afronding Bosakkers). Deze nadere eisen zijn verwoord in de notitie ‘Beeldkwaliteitsparagraaf Gasteren Bosakkers 3e fase” en zijn, om rechtskracht te verkrijgen, vastgesteld door de gemeenteraad. Deze notitie geldt nu als toetsingskader voor bouwplannen in dit plangebied en is te raadplegen via www.aaenhunze.nl (onder ‘Inwoners en Verenigingen’ / ‘Wonen & bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Vastgesteld’).

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan geen bezwaar dan wel beroep worden ingesteld tegen bovengenoemd besluit.

Naar boven