Gemeente Heerlen – Bestemmingsplan Heerlen-Stad Noord - reparatie wijzigingsbevoegdheid

Logo Heerlen

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat de raad van de gemeente Heerlen bij besluit van 19 oktober 2016 het bestemmingsplan 'Heerlen-Stad Noord - reparatie wijzigingsbevoegdheid' met IMRO-idn: NL.IMRO.0917.BP031200W000003-0401 met bijbehorende ondergrond (o_NL.IMRO.0917.BP031200W000003-0401.dxf) heeft vastgesteld.

Het besluit volgt op de tussenuitspraak van 29 juni 2016 van de Afdeling bestuursrechtspraak (hierna: de Afdeling) van de Raad van State (zaaknummer: 201508789/1/R1) in de beroepsprocedure ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan 'Heerlen-Stad Noord' met IMRO-idn. NL.IMRO.0917.BP031200W000002.

Bestuurlijke lus

In de tussenuitspraak hanteert de Afdeling het instrument van de zogenoemde 'bestuurlijke lus' met betrekking tot de wijzigingsbevoegdheid die rust op een deel van het perceel Schandelermolenweg, kadastraal bekend gemeente Heerlen, sectie D, nr. 8251.

De Afdeling overweegt onder andere dat het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Heerlen-Stad Noord', voor wat betreft de wijzigingsbevoegdheid zoals opgenomen in artikel 20, lid 6 van de planregels, niet met de vereiste zorgvuldigheid is voorbereid.

De Afdeling ziet in het belang bij een spoedige beëindiging van het geschil aanleiding om, met toepassing van artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad op te dragen binnen een termijn van twintig weken het gebrek in het bestreden besluit te herstellen. Bij wijziging van het bestreden besluit behoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Vaststelling reparatieplan

Aan de opdracht van de Afdeling is uitvoering gegeven door het bestemmingsplan te wijzigen ten aanzien van het aanvangstijdstip van de wijzigingsbevoegdheid, Dit tijdstip is gewijzigd in het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan. Het plan is voor de wijzigingsbevoegdheid ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 7 november 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.

Het bestemmingsplan kan tevens digitaal worden ingezien op de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl of via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep en inwerkingtreding

Belanghebbenden kunnen gedurende bovengenoemde termijn van zes weken, beroep instellen bij de Raad van State. Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degene die beroep instelt kan tevens binnen de genoemde termijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Het besluit van de raad en daarmee het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de gestelde termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw H. Notermans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045).

Naar boven