Inspraak over het voorontwerp bestemmingsplan Aalsmeer Dorp.

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend, dat overeenkomstig artikel 4.1 van de Inspraak- en participatieverordening Aalsmeer 2010 gelegenheid tot inspraak wordt geboden over het voorontwerp van het bestemmingsplan ‘Aalsmeer – Dorp’. In de periode van 11 november tot en met 22 december 2016 ligt het plan voor een ieder ter inzage.

De bestemmingsplannen binnen het gebied Aalsmeer-Dorp dienen op grond van de in de Wro geregelde actualisatieplicht herzien te worden.

Het nieuwe bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp herziet een aantal verouderde plannen maar is, zoals dat heet, conserverend van aard. Dat wil zeggen dat het plan hoofdzakelijk de bestaande functies vastlegt. Het plangebied van het bestemmingsplan ligt aan de centrale entree van de gemeente (N196) en grens aan de gemeente Haarlemmermeer. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrenst door de Ringvaart van de Haarlemmermeer, aan de oostzijde door de Oude Spoordijk, aan de zuidzijde door de Stommeerkade en aan de westzijde door de achterzijden van de percelen aan de Stationsweg, de Uiterweg en de Brandewijnsloot.

Het voorontwerp bestemming ligt met bijbehorende stukken gedurende 6 weken vanaf 11 november 2016 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • In digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.06B-VO01, en

  • Via de gemeentelijke website: http://0358.ropubliceer.nl/

  • In papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. Voor openingstijden zie: http://www.aalsmeer.nl/baliebouwen.

  • Bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Voor openingstijden zie: http://www.amstelveen.nl/baliebouwen.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een inspraakreactie indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders. Dat kan door een brief te schrijven aan het college van B&W, Postbus 253, 1430 AG Aalsmeer o.v.v. voorontwerp bestemmingsplan Aalsmeer-Dorp.

Naar boven