Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Rodaboulevard

Logo Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2016 het bestemmingsplan Rodaboulevard gewijzigd heeft vastgesteld (planidentificatienummer NL.IMRO.0928.BPRodaboulevard-Vg02).

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Euregioweg in het noorden, de achterzijde van de percelen aan de straat Locht in het oosten, de achterzijde van de percelen aan de straat Beitel en de Hamstraat in het zuiden en de N281 in het westen. Het plangebied omvat onder meer het Parkstad Limburg Stadion en de omliggende grootschalige detailhandelsvestigingen en het bedrijventerrein aan c.q. rond de Wiebachstraat. De exacte grens van het plangebied wordt bepaald door de plangrens op de (digitale) verbeelding.

Bestuurlijke lus

Het plan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van een tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Raad van State) d.d. 18 mei 2016 (zaaknummer 201505716/1/R1). Daarmee wordt invulling gegeven aan de opdracht van de Raad van State om binnen 20 weken na verzending van de uitspraak een tweetal gebreken in het plan te herstellen. Conform de uitspraak is daarbij geen toepassing gegeven aan afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Wijzigingen

In het bestemmingsplan zijn ten opzichte van het oorspronkelijk op 29 april 2015 vastgestelde bestemmingsplan Rodaboulevard (planidentificatienummer NL.IMRO.0928.BPRodaboulevard-Vg01) de volgende wijzigingen aangebracht:

  • 1.

    In de bouwregels voor bouwwerken, geen gebouwen zijde voor de bestemming ‘Gemengd’ (artikel 5.2.3 planregels) is een extra lid ingevoegd tussen b en c dat luidt: ‘in afwijking van het bepaalde onder b, aanhef en onder 2 geldt ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding – 2’ dat de bouwhoogte van terreinafscheidingen niet meer dan 4m mag bedragen en de bouwhoogte van stellingen niet meer dan 5m mag bedragen. De ‘specifieke bouwaanduiding – 2’ is op de verbeelding toegekend aan het perceel Roda JC Ring 4.

  • 2.

    De toegelaten totale brutovloeroppervlakte aan bouwmarkten en detailhandel in dier- en tuinbenodigdheden binnen de bestemming ‘Gemengd’, als vastgelegd in artikel 5.5.1 onder b van de planregels is aangepast van 35.000 m2 naar 30.900 m2.

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Rodaboulevard ligt met ingang van 10 november 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen, Leefomgeving van het Stadskantoor. Markt 33, 6461 EC Kerkrade. Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak via het algemeen telefoonnummer van de gemeente: 14 045. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website www.kerkrade.nl onder de rubriek Wonen & Leven \ Projecten \ Ruimtelijke plannen in procedure en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPRodaboulevard-Vg02.

Beroep

Gedurende de periode van terinzagelegging kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag, beroep worden ingesteld tegen de door het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan door:

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze kenbaar hebben gemaakt tegen het ontwerpbestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan, dan wel;

  • -

    belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de door het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van de Raad van State. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kerkrade, 9 november 2016

Het college voornoemd,

J.J.M. Som, burgemeester,

H.J.M. Coumans MPM, secretaris

Naar boven