Gemeente De Bilt - Terinzagelegging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Maartensdijk 2012 .

Logo De Bilt

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt maakt, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend, dat de gemeenteraad op  het bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld:

Bestemmingsplan Buitengebied Maartensdijk 2012

 

Plangebied

Het plangebied betreft het landelijke gebied rondom de kern Maartensdijk.

 

Aanleiding

Aanleiding voor het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan is de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 18 mei 2016 (zaakno. 201500290/1/R2).

 

Zienswijzen en beroep

Voor deze aanpassing hoeft geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb. Dit houdt in dat het ontwerp van het gewijzigde bestemmingsplan niet ter inzage heeft gelegen. Zienswijzen konden niet worden ingebracht.

 

Wijzigingen

De wijzigingen zijn te herleiden tot de tussenuitspraak van de Raad van State en hebben betrekking op de regels en de verbeelding. In de regels zijn de begripsbepaling voor een productiegerichte paardenhouderij en de bestemmingsomschrijving van het doeleind ‘agrarisch bedrijf’ verduidelijkt. Verder is ten aanzien van het perceel Graaf Floris V weg 23 te Hollandsche Rading geregeld dat de uitbreiding voor intensieve veehouderij niet tot nadelige gevolgen mag leiden voor nabijgelegen woningen. De verbeelding is aangepast voor het perceel Kerkdijk 44, zodanig dat daaraan een agrarisch bouwvlak is toegekend.

 

Terinzagelegging, beroep en voorlopige voorziening

Het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan ligt vanaf 10 november 2016 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage. Gedurende genoemde termijn kan door een belanghebbende tegen de bij het nieuwe vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 30 oktober 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied Maartensdijk 2012, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun gronden betrekking hebben op de overige ongewijzigd gebleven planonderdelen. Deze beroepen worden geacht mede tegen dit nieuwe besluit te zijn gericht.

 

U kunt de stukken online inzien op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (planid) is: NL.IMRO.0310.0002BP11004-VG02  

De stukken liggen ook ter inzage in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken.

 

Beroep kan worden ingesteld vanaf donderdag 10 november 2016 tot en met woensdag 21 december 2016 bij de:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op voornoemd adres.

 

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het bestemmingsplan en de procedure kunt u contact opnemen met het vergunningenloket van de afdeling Publiekszaken van de gemeente De Bilt via telefoonnummer (030) 228 94 11.

 

Naar boven