Vastgesteld bestemmingsplan Polderzoom fase 1 en besluit hogere waarden

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Aalsmeer in haar vergadering van 27 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘Polderzoom fase 1’ met de daarop betrekking hebbende stukken ongewijzigd heeft vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken tevens bekend, dat zij op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld voor de geprojecteerde woningen.

Plangebied

Het plangebied Polderzoom fase 1 wordt grofweg begrensd door de Stommeerkade in het noorden, de Burgemeester Kasteleinweg (N196) in het westen, het Bielzenpad in het zuiden en het Spoorlijnpad met het spoordijkje in het oosten.

Doelstelling bestemmingsplan

Het doel is om op de gronden in het plangebied woningen te ontwikkelen. De ruimtelijke invulling van dit woongebied zal aansluiten bij de bestaande wijk Stommeer en bestaan uit grondgebonden woningen en appartementen. Dit bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van circa 130 woningen. Het bestemmingsplan is gebaseerd op de in oktober 2015 door de gemeenteraad vastgestelde startnotitie Polderzoom, fase 1. Het ontwerpbestemmingsplan heeft met ingang van 10 juni tot en met 21 juli 2016 inclusief het daarbij behorende ontwerpbesluit hogere grenswaarden ter inzage gelegen. Gedurende de daarvoor gestelde termijn zijn twee zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan ontvangen. De ingekomen zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot aanpassing van het bestemmingsplan. Tegen het ontwerpbesluit hogere waarden zijn geen zienswijzen ingediend.

Besluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Burgemeester Kasteleinweg, de Oosteinderweg en de Noordvork. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn.

Het betreffende besluit hogere grenswaarden ligt met de bijbehorende stukken tegelijkertijd met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage. Het vastgestelde besluit kan worden ingezien op het gemeentekantoor van Aalsmeer dan wel Amstelveen tijdens de hiervoor genoemde openingstijden en via de website van Aalsmeer (als bijlage bij het bestemmingsplan). Als bijlage bij het bestemmingsplan is het besluit hogere grenswaarden eveneens via de hierna genoemde landelijke website in te zien.

Terinzagelegging

Vanaf 1 januari 2010 geldt het digitale bestemmingsplan als het rechtsgeldige bestemmingsplan. Het raadsbesluit tot vaststelling en het vastgestelde bestemmingsplan liggen met de bijbehorende stukken alsmede met het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder gedurende 6 weken van 4 november 2016 tot en met 15 december 2016 op de volgende wijze voor een ieder ter inzage:

  • in digitale vorm via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.07L-VG01

  • via de gemeentelijke website http://www.aalsmeer.nl/web/Wonen-en-leven/Bestemmingsplannen-en-structuurvisies/Hoe-raadpleegt-u-een-bestemmingsplan.htm

  • in papieren vorm bij de balie Burgerzaken op het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur, en

  • bij de Balie Bouwen en vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroepsmogelijkheid Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan gedurende de termijn van terinzagelegging beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit tot vaststelling hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven