Vastgesteld bestemmingsplan Sortestraat 4a-6

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van Boxtel maken bekend dat met ingang van vrijdag 4 november 2016 tot en met donderdag 15 december 2016 het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan ‘Sortestraat 4a-6’ met codering NL.IMRO.0757.BP01SORTESTRAAT4a6-VST1 ter inzage ligt. Deze bekendmaking vindt plaats op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

Inhoud bestemmingsplan

De gronden van de percelen Sortestraat 4a en 6 zijn kadastraal herverdeeld. De grond achter de woningen vanaf de weg gezien wordt toegevoegd aan het perceel van Sortestraat 4a. De kadastrale situatie komt niet meer overeen met de planologische situatie. Initiatiefnemers hebben het college verzocht om het bestemmingsplan te wijzigen. Hierdoor vindt er een herverdeling plaats van de planologische mogelijkheden voor het realiseren van bijgebouwen.

Daarnaast wenst initiatiefnemer de gebouwde veldschuur op Sortestraat 4a positief te bestemmen nu gebleken is dat er beperkt is afgeweken van vergunning (qua hoogte en oppervlakte) en bestemmingsplan (klein deel buiten het bestemmingsvlak). Voor het gebruik van de Vlaamse schuur voor bed & breakfast is vergunning verleend in april 2012. Verzocht wordt om deze vergunde situatie positief te bestemmen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad en het bestemmingsplan kunt u met ingang van vrijdag 4 november 2016 inzien. Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit kunt u digitaal raadplegen via de landelijke sitewww.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is bekend onder nummer NL.IMRO.0757.BP01SORTESTRAAT4a6-VST1.

Daarnaast kunt u het bestemmingsplan en het vaststellingbesluit inzien bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt, en in de bibliotheek aan de Burgakker 4 in Boxtel. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag tevens van 17.00 tot 19.30 uur.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunt u beroep instellen wanneer u belanghebbende bent en:

  • -

    tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    u redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijzen naar voren heeft gebracht;

  • -

    het beroep gericht is tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Het beroep moet u schriftelijk instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Voor het indienen van een beroepschrift en een verzoek om voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. Om de inwerkingtreding te schorsen, moet u naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. In dat geval treden de besluiten niet in werking, voordat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Wetgeving

Op deze bekendmaking is onderstaande wetgeving van toepassing. Let op! De link naar de wetgeving hebben wij gemaakt op 27 oktober 2016. Als u op de link klikt krijgt u de tekst te zien zoals deze op 27 oktober 2016 geldend was. Houd er rekening mee dat de wetgeving inmiddels aangepast kan zijn. Via http://wetten.overheid.nl/zoeken kunt u de geldende tekst vinden

Van toepassing op deze bekendmaking is:

 

-Wet op de ruimtelijke ordening, artikel 3.8

Boxtel, 27 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

De secretaris, H.A.M. van Berkel

De burgemeester, M. Buijs

Naar boven