Vaststelling bestemmingsplan ‘Nijensleek, uitbreiding zandwinning’.

Logo Westerveld

Burgemeester en wethouders van Westerveld maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 oktober 2016 heeft besloten het bestemmingsplan Nijensleek, uitbreiding zandwinning’ ongewijzigd vast te stellen. Het vastgestelde digitale plan heeft de identificatiecode NL.IMRO.1701.0000BP000000000569-0003. Het bestemmingsplan is opgesteld om uitbreiding van de bestaande zandwinning fasegewijs mogelijk te maken. De 1e fase is groot 6.2 ha. Bij de 2e fase gaat het om 6 ha. Er wordt 1.3 ha van de bestaande put gedempt en omgevormd tot natuur. Het betreffende

deel is positief bestemd. Zodra de met de 2e fase wordt begonnen zal ten oosten ervan een nieuw gronddepot worden gerealiseerd. Deze verdwijnt weer zodra de 2e fase volledig is benut.

Inzage: het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 10 november 2016 gedurende zes weken in het gemeentehuis in Diever voor een ieder ter inzage. Ook kunt u het plan inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep: van 10 november tot en met 21 december 2016 kan beroep worden ingesteld

door:

  • 1.

    degene die tijdig zijn/haar zienswijze op het ontwerpplan kenbaar heeft gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn/haar zienswijze kenbaar te maken.

    Een beroepschrift wordt gericht aan: Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak,

    Postbus 20019, 2500 AE Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende

    werking. Om dit laatste te bereiken kan per afzonderlijke brief een verzoek om voorlopige

    voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling

    bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voorlopige voorziening: het besluit van de gemeenteraad treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen deze termijn een verzoek om voorlopige bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521.

Naar boven