"Bestemmingsplan Drachtstervaart uit te werken, uitwerkingsplan Waterlandhof"gewijzigd vastgesteld

Logo Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat het "Bestemmingsplan Drachtstervaart uit te werken, uitwerkingsplan Waterlandhof" op 26 oktober 2016 is vastgesteld.

Doel van het plan

Het plangebied van het uitwerkingsplan “Waterlandhof” is momenteel braakliggend, in

afwachting van verdere ontwikkeling. Het plangebied van het uitwerkingsplan "Waterlandhof” ligt ten westzijde van de kern Drachten, binnen het in ontwikkeling zijnde woongebied Drachtstervaart. Het plangebied vormt een belangrijk entreegebied vanaf de Lauwers voor de achterliggende onderdelen van de Drachtstervaartontwikkeling (In de Luwte II en Waterzoom I en aansluiting op Parkzoom). Het voorliggende plan is de uitwerking van een deel van het bestemmingsplan "Drachtstervaart uit te werken", dat is vastgesteld op 14 januari 2014. Het bestemmingsplan “Drachtstervaart uit te werken” is opgezet als een globaal bestemmingsplan met een uitwerkingsplicht voor de nog niet gerealiseerde woongebieden. Voor het onderhavige plangebied is de bestemming “Woongebied – uit te werken” opgenomen. Ten behoeve van de verdere ontwikkeling van

Drachtstervaart dienen de komende tijd verschillende afzonderlijke planologische procedures te worden doorlopen. Het voorliggende uitwerkingsplan is daar een concreet voorbeeld van en maakt de bouw van 33 grondgebonden rijwoningen mogelijk.

Wijziging ten opzichte van het ontwerp-uitwerkingsplan.

De bestemmingsgrenzen(wonen en water) aan de noordzijde van het plangebied is aangepast conform het stedenbouwkundig plan. Ook zijn de bestemmingsgrenzen langs de haventje aangepast conform de toekomstig eigendomsgrenzen,

Het uitwerkingsplan ligt ter inzage:

  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;

  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;

  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BP2012SDV002-0401.

Reageren

Gedurende de beroepstermijn van vrijdag 4 november 2016 tot en met donderdag 15 december 2016 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door:

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij het college tegen het ontwerpuitwerkingsplan;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

Naar boven