Verlenen omgevingsvergunningen en besluiten hogere grenswaarden voor twee woongebouwen (blok 3 en toren 2) nabij Eekholt 4 te Diemen

Logo Diemen

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft met toepassing van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunningen verleend voor:

  • Het realiseren van een woongebouw met woningen, commerciële ruimten en een inpandige parkeergarage (blok 3, vergunning voor bouwen en afwijken);

  • Het realiseren van een woongebouw met woningen (toren 2, vergunning voor bouwen en afwijken).

     

Met de vergunningen wordt afgeweken van het bestemmingsplan “Bergwijkpark Noord” voor het realiseren van woongebouwen nabij Eekholt 4 te Diemen als onderdeel van het project Holland Park. Onderdeel van de vergunningen is ook het realiseren van parkeren op het aangrenzende terrein van het woongebouw.

Het college van burgemeester en wethouders van Diemen heeft op 2 februari 2016 op grond van artikel 45, 59 en 83 van de Wet geluidhinder en artikel 4.10 van het Besluit Geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld vanwege wegverkeer-, spoorwegverkeer- en industrielawaai teneinde de realisatie van de woongebouwen mogelijk te maken. Het betreft een besluit hogere grenswaarde voor blok 3 en toren 2.

 

De raad van de gemeente Diemen heeft op 20 februari 2014 besloten om voor het project Bergwijkpark de gemeentelijke coördinatieregeling op grond van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) van toepassing te verklaren. Door het toepassen van de coördinatieregeling worden de ontwerpbesluiten op de aanvragen om een omgevingsvergunning voor de bouw van de woongebouwen, in combinatie met het ontwerpbesluit hogere waarden, gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

De besluiten liggen van 5 februari tot en met 17 maart 2016 ter inzage in het gemeentehuis. De omgevingsvergunningen liggen ter inzage bij het loket van Team Vergunningen. De besluiten hogere grenswaarden liggen ter inzage bij de balie.

 

Daarnaast zijn de omgevingsvergunningen tevens digitaal te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de planidn

Blok  3

NL.IMRO.0384.OVbergwkblok3-VG01

Toren 2

NL.IMRO.0384.OVbergwktoren2-VG01

 

Met ingang van 6 februari tot en met 18 maart 2016 kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit beroep kan worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerpbesluit bij het college van burgemeester en wethouders van Diemen naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijze niet in staat is geweest tot het indienen van een zienswijze tegen het ontwerpbesluit;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging van het besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit.

     

Het project valt volgens Bijlage 1 van de Crisis- en herstelweg onder de regels van deze wet. Op de besluiten tot verlening van de omgevingsvergunning is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en Herstelwet van toepassing. In verband hiermee dienen beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen niet meer worden aangevuld na afloop van de beroepstermijn.

 

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven