Ontwerpbestemmingsplan Oostindie - De Hoven en Ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai voor 4 bouwkavels aan de weg Oostindië

Logo Leek

Burgemeester en wethouders van Leek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Oostindie - De Hoven en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai voor 4 bouwkavels aan de weg Oostindië ter inzage liggen.

 

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een woongebied met 302 woningen in deelgebied De Hoven van de woonwijk Oostindie te Leek. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Houtsingel, Roomsterweg, Oostindië en de sportvelden in Oostindie. Het bestemmingsplan voor Oostindie - De Hoven betreft een partiële wijziging van het in 2007 door de raad vastgestelde bestemmingsplan Oostindie. Wijziging is noodzakelijk, omdat het stedenbouwkundig plan dat de basis vormde voor het bestemmingsplan uit 2007 voor wat betreft deelgebied De Hoven is aangepast.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om hogere grenswaarden dan de wettelijke norm van 48 dB vast te stellen voor de volgende bouwkavels waar, op grond van het (ontwerp)bestemmingsplan Oostindie-De Hoven, nieuwbouw van per kavel één woning wordt toegestaan: twee kavels gelegen tussen de komgrens en de aan de overzijde van de weg gelegen woning Oostindië 4, een kavel gelegen ten zuiden van de woning Oostindië 1 en een kavel gelegen ten zuidenwesten van de aan de overzijde van de weg gelegen woning Oostindië 10. Uit het akoestisch onderzoek (bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan) blijkt dat als gevolg van het wegverkeer op de Oostindië een geluidbelasting optreedt van 51 dB.

 

Het ontwerpbestemmingsplan Oostindie - De Hoven en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai liggen vanaf 3 november 2016 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek.

 

Zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan iedereen de stukken inzien en schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (0594 -551515). Het ontwerpbestemmingsplan kan ook worden geraadpleegd via de website www.leek.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl (plancode: NL.IMRO.0022.BPLEOI16ONTW1-OW01). De bronbestanden van het plan zijn via de website van de gemeente te verkrijgen.

 

Zienswijze tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kunnen alleen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Leek, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met het Klantcontactcentrum (0594 -551515).

 

 

 

Naar boven