Vaststelling herziening bestemmingsplan Bijlmerweide

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8, artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 18 december 2015 de herziening van het bestemmingsplan Bijlmerweide vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied betreft een gedeelte van de Bijlmerweide dat wordt omgrensd door ten zuiden van het plangebied Geerdinkhof, Groenhoven en Gouden Leeuw, ten westen de Elsrijkdreef en ten noorden en oosten de Provincialeweg.

De herziening van het bestemmingsplan Bijlmerweide beperkt de mogelijkheid van het vergunningsvrij plaatsen van afvalinzamelingssystemen tot hetgeen vergunningsvrij is toegestaan. Voor het overige is de herziening van het bestemmingsplan Bijlmerweide conserverend en maakt geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk.

Terinzagelegging

De herziening van het bestemmingsplan Bijlmerweide ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 5 februari 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op de volgende adressen:

Het stadsdeel Zuidoost, Anton de Komplein 150, Amsterdam. Bel voor openingstijden, 14020 of kijk op www.zuidoost.amsterdam.nl.

De herziening van het bestemmingsplan Bijlmerweide met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.T1502BPSTD-VG01. Het plan is tevens te downloaden op de website van het stadsdeel. Hoewel de digitale versie van het bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het op www.ruimtelijkeplannen.nl gepubliceerde exemplaar te worden geraadpleegd

Beroep

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 5 februari 2016 gedurende zes weken beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Amsterdam, 4 februari 2016,

burgemeester en wethouders,

A.H.P. van Gils

secretaris

E.E. van der Laan

burgemeester

Naar boven