Verkeersbesluit in verband met het plaatsen van de bebording op de nieuwe toe- en afritten van de A12 Li van km 24,09 tot km 25,04d en de A12 Re van km 25,04 tot km 26.0a.

Logo Rijkswaterstaat - Dienst Zuid-Holland

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Juridisch kader

De Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV) en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW).

Aanvraag door aannemer

De Provincie Zuid-Holland breidt het wegennetwerk rond Gouda uit. Er komen twee nieuwe wegen bij: de Extra Gouwekruising en de Moordrechtboog. Deze wegen sluiten aan op het rijkswegennet de A12 en de A20. Door de provinciale aannemer Heijmans Infrastructuur Projecten is in verband met het realiseren van deze Parallelstructuur A12, v.w.b. de aansluitingen op de A12 een verzoek ingediend voor de volgende verkeersmaatregelen:

• Borden autosnelweg (G1-bord) en einde autosnelweg (G2-bord);

• Borden snelwegennet wordt verlaten (BB1 Re-bord);

• Borden doorgaande rijstroken met einde rijstrook (L5-bord);

• Borden 2 rijstroken linksaf, 2 rijstroken rechtsaf (L4-bord);

• Borden éénrichtingsweg in deze richting gesloten (C2-bord);

• Borden éénrichtingsweg en onderbord Ga Terug (C2-bord/onderbord 705-F);

• Borden adviessnelheid 50 km/uur (A4-50-bord);

• Borden verleen voorrang (B6-bord);

• Borden hectometeraanduiding (BB7 Li/Re-bord);

• Borden bochtschild enkele pijl (BB12 Re);

• Aanbrengen van wegmarkeringen op de toe- en afritten.

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Aangezien het hier weggedeelten betreft die onder beheer zijn van het Rijk, ben ik ingevolge artikel 18, eerste lid onder a, van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit besluit te nemen.

Belangenafweging en motivering

De Provincie Zuid-Holland breidt het wegennetwerk rond Gouda uit. Er komen twee nieuwe wegen bij: de Extra Gouwekruising en de Moordrechtboog. Deze wegen vergroten de bereikbaarheid van de regio en verbeteren de verkeersveiligheid rondom Gouda. Deze wegen sluiten aan op het rijkswegennet de A12 en de A20.

Gevolgde procedure

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de korpschef van de politie regio Den Haag. De korpschef voornoemd heeft positief geadviseerd over het voorgenomen besluit en is van oordeel dat daarmee een voldoende verkeersveilige situatie kan worden bereikt.

Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

BESLUIT

 

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit ik:

 

Het instellen van een maximumsnelheid door het plaatsen van borden model A1 (RVV 1990) 80 km/u, voor de opening van de nieuwe Botlekbrug in westelijke richting in het vierde kwartaal van 2015.

 

  • 1.

    het plaatsen van borden A4, B6, BB1, BB7, BB12, C2/705F, G1, G2, L4 en L5van de bijlage 1 van het RVV, op gedeelten van de rijksweg A12, zoals aangegeven op de bijlage bij dit verkeersbesluit;  

  • 2.

    het aanbrengen van wegmarkeringen als pijlen en verdrijfvakken op de toe- en afritten van de A12, zoals aangegeven op de bijlage bij dit verkeersbesluit;

 

DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU,

namens deze,

hoofd Vergunningverlening Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid

N.C.Knaap

 

MEDEDELINGEN:

 

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunt u tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dit is bekendgemaakt een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de minister van Infrastructuur en Milieu en gezonden aan Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid, t.a.v. de afdeling Werkenpakket, Postbus 556, 3000 AN te Rotterdam.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

d. een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

Voorlopige voorziening

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank (sector Bestuursrecht) binnen het rechtsgebied waarvan de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft.

Het verzoek dient te zijn ondertekend en ten minste het volgende te bevatten:

a. de naam en het adres van de verzoeker;

b. de dagtekening;

c. vermelding van het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen en datum en nummer of kenmerk van het besluit;

d. de gronden van het verzoek (motivering).

Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overlegd. Naar aanleiding van het verzoek kan de voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijld spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigde griffierecht moet worden voldaan.

Als burger kunt u ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de hiervoor vermelde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de hiervoor vermelde internetsite voor de precieze voorwaarden.

Expeditie

Afschrift van dit besluit is gezonden aan:

 

  • 1.

    Politie Den Haag, Dienst Regionale Operationele Samenwerking  t.a.v. de heer L. Versteege, Katschiplaan 10, 2496 ZN Den Haag.

Naar boven