Ontwerp bestemmingsplan Prins Bernhardlaan

Logo Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken op grond van artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Prins Bernhardlaan met ingang van 3 november 2016 gedurende zes weken ter inzage ligt.

Ligging van het plangebied

Het plangebied is gelegen aan de noordelijke toegangsweg tot het centrum. Het plangebied bevat de kruising Prins Bernhardlaan, Kleine Beer en Bevrijdingslaan. Het kruispunt maakt onderdeel uit van de centrumring. Een tweede deel van het plangebied is gelegen zuidelijker op de Prins Bernhardlaan (tegenover Julianakerk).

Daarnaast wordt op de Prins Bernhard tegenover de Julianakerk de verkeersbestemming vergroot om extra parkeerplaatsen te realiseren.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om een rotonde aan te leggen op de kruising met de Prins Bernhardlaan, Bevrijdingslaan en Kleine Beer. Onderdeel van de herinrichting van de Prins Bernhardlaan is de aanleg van een vrijliggend fietspad. Als gevolg van de aanleg van het fietspad gaan parkeerplaatsen verloren. Deze parkeerplaatsen worden gecompenseerd aan de westzijde van de Prins Bernhardlaan, tegenover Juliaankerk. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk om deze extra parkeerplaatsen te realiseren.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 3 november 2016 gedurende zes weken (dus tot en met 14 december 2016) ter inzage bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerp uitwerkingsplan inzien.

Online publicatie

Deze publicatie is ook geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d 2 november 2016. In deze publicatie staan rechtstreekse links naar het uitwerkingsplan. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicaties terugvinden.

Wilt u een reactie geven?

Tot en met 14 december 2016 kunnen belanghebbenden schriftelijk (niet per e-mail) of mondeling een zienswijze geven op het ontwerp bestemmingsplan bij burgemeester en wethouders van Veenendaal, Postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Als u mondeling uw zienswijze wilt indienen, moet u eerst een afspraak maken met de heer B. Dijkman Dulkes van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het plan kunt u contact opnemen met de heer B. Dijkman Dulkes van de afdeling Wonen en Leven, via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven