Ontwerpbestemmingsplan “Gooyerdijk 18 in Leersum”, Utrechtse Heuvelrug

Logo Utrechtse Heuvelrug

Het ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrechtse Heuvelrug maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 4 november 2016 gedurende zes weken (tot en met 15 december 2016) het ontwerpbestemmingsplan “Gooyerdijk 18 in Leersum” en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen (identificatienummer: NL.IMRO.1581.LSMgooyerdijk18-ON01).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het bestaande strijdige gebruik van agrarische gronden als hertenkamp en als tuin bij een burgerwoning te legaliseren. Verder wordt de vergunde, aanwezige antennemast in het plan opgenomen. De bestaande bebouwing en de erfafscheiding worden voor deze specifieke locatie positief bestemd. Het noordoostelijke gedeelte van het plangebied krijgt een passende Natuurbestemming in plaats van de huidige agrarische bestemming. Er zal geen exploitatieplan worden vastgesteld omdat er geen sprake is van een aangewezen bouwplan waarvoor op grond van de Wro kostenverhaal noodzakelijk is. De ontwikkeling valt onder de gemeentelijke legesverordening.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien of raadplegen?

Het plan is binnen de genoemde termijn digitaal raadpleegbaar en beschikbaar via de website van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Ga naar www.heuvelrug.nl/terinzage.

U kunt het plan ook inzien in het Publiekscentrum, Cultuurhuis Pléiade, Kerkplein 2 in Doorn en in de bibliotheek Leersum tijdens de openingsuren.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een zienswijze, naar keuze schriftelijk (waar de voorkeur naar uitgaat) of mondeling maar niet per email, indienen bij de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug, Postbus 200, 3940 AE Doorn, met vermelding van het onderwerp: “Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Gooyerdijk 18 in Leersum”.

Indien u een mondelinge zienswijze wilt indienen verzoeken wij u vóór 08 december 2016 contact op te nemen met Geke Veenstra van het team Omgevingsontwikkeling van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, via 0343 56 56 00.

Naar boven