Beschikking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 27 oktober 2016, 2016-0000228144, tot aanwijzing van SGS Nederland B.V. als EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie inzake het Warenwetbesluit Liften 2016 en als NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie inzake het Warenwetbesluit Machines

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelezen het verzoekschrift van SGS Nederland B.V. te Spijkenisse van 17 juni 2016;

Overwegende, dat het verzoek van SGS Nederland B.V. vergezeld gaat van accreditatiecertificaat nr. I021 voor accreditatienorm ISO/IEC 17020:2012 van de Raad voor Accreditatie betreffende de werkvelden, onderzoeken en procedures waarvoor zij verzoekt aangewezen en aangemeld te worden;

Gelet op artikel 7a, eerste lid van de Warenwet, artikel 6hb van het Warenwetbesluit Machines en artikel 12 van het Warenwetbesluit Liften 2016,

Besluit:

Artikel 1

In deze beschikking wordt verstaan onder:

a. beschikking:

het besluit waarmee SGS Nederland B.V. wordt aangewezen als EU- en/of NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie;

b. EU- en NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie:

hetgeen het Warenwetbesluit Machines en/of het Warenwetbesluit Liften 2016 daaronder verstaat;

c. SGS Nederland B.V.:

SGS Nederland B.V., Malledijk 18, 3208 LA te Spijkenisse, Kvk-nummer 24226722, vestigingsnummer 000017067103.

Artikel 2

SGS Nederland B.V. wordt aangewezen als EU-conformiteitsbeoordelingsinstantie die op het werkveld liften bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

Richtlijn 2014/33/EU

Werkveld

Taken

Methode & procedure

Liften

Eindcontrole voor liften

Bijlage V

Liften

Conformiteit op basis van eenheidskeuring voor liften (module G)

Bijlage VIII

Artikel 3

SGS Nederland B.V. wordt aangewezen als NL-conformiteitsbeoordelingsinstantie die op het werkveld machines bevoegd is tot het uitvoeren van de volgende taken:

Warenwetbesluit Machines

Werkveld

Taken

Methode & procedure

Hijs- en hefwerktuigen voor beroepsmatig personenvervoer

Opstellingskeuring

– Warenwetbesluit machines;

– TCVT/W8-01/11-017:2012 versie 01

Periodieke keuring

Keuring na een wijziging van het werktuig

Tijdelijk personen (bouw) liften voor bewoners

Opstellingskeuring

– Warenwetbesluit machines;

– TCVT/W8-01/11/017:2012 versie 01

Periodieke keuring

Keuring na een wijziging van het werktuig

Artikel 4

  • 1. Indien de accreditatie voor het werkveld waarvoor de instantie is aangewezen, komt te vervallen, zal deze aanwijzing aldus worden geschorst, dat de instantie niet meer bevoegd is tot het uitvoeren van de desbetreffende werkzaamheden, maar wel verplicht is zorg te dragen voor de overdracht van de desbetreffende klantdossiers aan een door de klant te bepalen conformiteitsbeoordelingsinstantie waarmee hij een overeenkomst heeft afgesloten, dan wel, indien op het desbetreffende werkveld geen andere conformiteitsbeoordelingsinstantie werkzaam is, aan de Minister op een door hem te bepalen wijze.

  • 2. Deze aanwijzing kan worden ingetrokken, indien de aangewezen conformiteitsbeoordelingsinstantie niet meer voldoet aan de aanwijzings-criteria die zijn vermeld in artikel 7a van de wet, artikel 13 van het Warenwetbesluit liften 2016 en/ of artikel 6hc van het Warenwetbesluit Machines, of haar taken beëindigt. Het voornemen tot intrekking wordt tijdig kenbaar gemaakt.

Artikel 5

Beschikking 2016-0000037434 met publicatienummer 15703 van 30 maart 2016 komt te vervallen met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin deze nieuwe beschikking wordt geplaatst.

Reeds afgegeven certificaten onder beschikking 2016-0000037434 blijven onverminderd geldig.

Artikel 6

Deze beschikking treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst. Deze beschikking vervalt met ingang van 1 mei 2019.

’s-Gravenhage, 27 oktober 2017

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze, M.A. Zuurbier

Overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht kan tegen deze beschikking bezwaar worden gemaakt. Daartoe moet binnen zes weken na de datum van verzending van deze beschikking een bezwaarschrift worden ingediend bij de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, t.a.v. de Directeur Wetgeving, Bestuurlijke en Juridische aangelegenheden, Bureau Ondersteuning, Postbus 90801, 2509 LV Den Haag.

In het bezwaarschrift moet worden aangegeven waarom de beschikking niet juist wordt gevonden. Verzocht wordt bij het bezwaarschrift een kopie van deze beschikking en van eventuele andere op de zaak betrekking hebbende stukken te voegen.

Een bezwaarschrift kan ook per e-mail worden ingediend. Dan moet het bezwaarschrift in pdf-formaat als bijlage in de e-mail worden verzonden. Deze bijlage moet een ingescande ‘natte’ handtekening bevatten. Hiermee wordt bedoeld dat het bezwaarschrift met de hand moet worden ondertekend, voordat het wordt ingescand en opgeslagen in pdf-formaat (bij voorkeur met tekst herkenning).

Deze e-mail met bijlage kan gezonden worden naar:

wbja-bezwaren-bo-t1@minszw.nl

Naar boven