Vacature voorzitter Raad voor het openbaar bestuur

Wegens het vertrek van de huidige voorzitter ontstaat per 1 juli 2017 een vacature voor Voorzitter Raad voor het openbaar bestuur (tijdsbeslag: ongeveer 1 dag per week, in nader overleg vast te stellen).

De voorzitter van de Raad voor het openbaar bestuur heeft uitgebreide ervaring met het openbaar bestuur en de financiële verhoudingen tussen bestuurslagen. Hij of zij heeft aantoonbare affiniteit met het wetenschappelijk perspectief op het openbaar bestuur. Gezaghebbende, inspirerende en verbindende persoonlijkheid. Hij of zij kan de Raad naar buiten toe in het publieke debat vertegenwoordigen en ‘een gezicht’ geven.

Hij of zij heeft het vermogen om flexibel in te spelen op maatschappelijke en politieke veranderingen, de betekenis van maatschappelijke ontwikkelingen te doorgronden, verschillende oplossingsrichtingen te beoordelen en te inspireren tot vernieuwende zoekrichtingen en oplossingen.

De voorzitter wordt benoemd door de ministerraad op voordracht van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Organisatie

De Raad voor het openbaar bestuur is een bij wet ingesteld strategisch adviescollege voor de regering en de Staten-Generaal. De Raad adviseert over het functioneren en de inrichting van de overheid met het oog op het vergroten van de doelmatigheid en met bijzondere aandacht voor de beginselen van de rechtstaat. Conform een wetsvoorstel dat momenteel ter goedkeuring is voorgelegd aan het parlement zal de Raad ook adviseren over de financiële verhoudingen tussen bestuurslagen.

Informatie en sollicitatie

Nadere informatie over deze functie is verkrijgbaar bij drs. R. (Richard) van Zwol, secretaris-generaal van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, tel. 070 426 61 06.

Gegadigden voor deze functie kunnen hun belangstelling kenbaar maken tot 25 november 2016 onder insluiting van hun CV aan drs. S.M. (Saskia) Azier, MD-consultant Bureau ABD. E-mail: saskia.azier@minbzk.nl, tel. 06 38 82 51 70.

Diversiteit

Het Rijk besteedt nadrukkelijk aandacht aan diversiteit. Vrouwen en mensen met een migranten-achtergrond worden uitdrukkelijk verzocht te solliciteren.

Naar boven