Bestemmingsplan Groenoord 2015 (gewijzigd)

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 25 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: Afdeling) van 8 juni 2016 met nummer 201507962/1/R4.

Aanleiding

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 15 september 2015 het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’ vastgesteld. Tegen dit besluit is bij de Afdeling beroep ingesteld. Naar aanleiding van het ingestelde beroep heeft de Afdeling op 8 juni 2016 een tussenuitspraak gedaan. De Afdeling draagt de gemeenteraad daarbij op een geconstateerde gebrek in het besluit van 15 september 2015 te herstellen met toepassing van de ‘bestuurlijke lus’ als bedoeld in artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht.

Plangebied

De wijk Groenoord, gebouwd in de jaren zestig van de vorige eeuw, vormt het zuidwestelijke kwadrant van de naoorlogse uitbreidingswijken. Het plangebied wordt aan alle kanten begrensd door infrastructuur. Aan de zuidzijde van de wijk bevindt zich de rijksweg A20 en aan de westzijde bevindt zich het tracé van de A4 Delft-Schiedam. De Churchillweg vormt de oostelijke begrenzing van de wijk. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrenst door de Brederoweg. De wijziging van het bestemmingsplan heeft uitsluitend betrekking op het gebied rond de Valeriusstraat in Groenoord-Zuid.

Wijziging

Het bestemmingsplan is conform de uitspraak van de afdeling gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het vaststellingsbesluit van 15 september 2015 betreffen het toevoegen van een nadere motivering inzake het gebruik van de parkeergelegenheden aan de Valeriusstraat en of daarmee sprake is van een acceptabel woon- en leefklimaat. De aanvullende motivering is als bijlage 10 aan de toelichting op het bestemmingsplan toegevoegd.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt samen met het gewijzigde bestemmingsplan vanaf 3 november 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0031-0003 en de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106033).

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan door een ieder schriftelijk beroep worden ingesteld tegen de aangebrachte wijziging in het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’ (gewijzigd vaststellingsbesluit). Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 15 september 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Groenoord 2015’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

 

Naar boven