Bekendmaking Ontwerpbestemmingsplan Henry Mackenziepad

Logo Hilversum

 

Artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Henry Mackenziepad, het ontwerpbesluit hogere waarden en de hierbij behorende stukken ter inzage worden gelegd.

Ontwerpbestemmingsplan

De nieuwe eigenaar van een perceel aan het Henry Mackenziepad wil op dit perceel een vrijstaande woning realiseren. Het perceel heeft al een woonbestemming in het geldende bestemmingsplan. De realisatie van een nieuwe woning is nu niet toegestaan, omdat er op deze locatie geen bouwvlak voor een hoofdgebouw aanwezig is. Om medewerking te kunnen verlenen aan de gewenste realisatie van een nieuwe vrijstaande woning is een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Het ontwerp-bestemmingsplan Henry Mackenziepad voorziet.  

Ontwerpbesluit hogere grenswaarde

Er is een akoestisch onderzoek uitgevoerd vanwege de ligging van de nabijgelegen Diependaalselaan. Uit de berekeningen blijkt dat de geluidsbelasting ten gevolge van de Diependaalselaan maximaal 50 dB bedraagt en de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Omdat maatregelen ter reductie van de geluidsbelasting in dit geval niet mogelijk of doelmatig zijn, is het advies om een hogere waarde van 50 dB vast te stellen voor deze woning. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere grenswaarden opgesteld.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Henry Mackenziepad, het ontwerpbesluit hogere grenswaarde en de overige bijbehorende stukken liggen vanaf vrijdag 4 november 2016 tot en met donderdag 15 december 2016 (zes weken) ter inzage bij de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23 te Hilversum. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 – 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 – 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter inzage gelegde stukken. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Hilversum (www.hilversum.nl). Klik op ‘Bestemmingsplannen’ of klik op ‘Actueel’, vervolgens op ‘Bekendmakingen Omgevingsalert’, daarna op ‘Bestemmingsplannen 2016’. Het bestemmingsplan kan daarnaast ook worden ingezien op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het bestemmingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het bestemmingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.15bp01mackenziepa-on01.

Zienswijzen

Gedurende de periode van zes weken dat de stukken ter inzage liggen kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de Gemeenteraad van Hilversum, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Schriftelijke zienswijzen (geen e-mail) over het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kunt u richten aan het College van B&W, eveneens Postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

Voor het mondeling naar voren brengen van zienswijzen of het inwinnen van informatie kan contact worden opgenomen met de heer Ruighaver van de afdeling Beleidsontwikkeling, telefoonnummer 14035.

Hilversum, 3 november 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hilversum

Naar boven