Vaststelling bestemmingsplan Mariaheide, Steenoven II

Logo Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Mariaheide, Steenoven II, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 20 oktober 2016 is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Mariaheide, Steenoven II elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.MA02aa000000BP2014-VG01

In de structuurvisie Mariaheide uit 2004 is ervoor gekozen om de uitbreiding van Mariaheide aan de zuidkant van het dorp plaats te laten vinden. Om te kunnen voorzien in voldoende woningbouw voor het dorp heeft de gemeente in 2007 en 2011 koopovereenkomsten gesloten met de grondeigenaren ten zuiden van de Ringoven om de nieuwe wijk te realiseren. Vanwege de vertraging die ontstaan is door de economische crisis en door enkele inbreidingslocaties is de planvorming voor Steenoven II op een laag pitje komen te staan. Nu het beschikbare aantal kavels in Mariaheide minder aan het worden is, is de tijd rijp om Steenoven II in procedure te brengen. Het plan is opgezet als flexibel bestemmingsplan met maximaal 45 woningen. Dit aantal is afhankelijk van de kavelgrootte en typologie waar de markt behoefte aan zal blijken te hebben.

Binnen deze termijn van zes weken, van 3 november tot en met 14 december 2016, kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • -

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • -

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met M. Wijers van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel, 2 november 2016

 

Naar boven