Vastgesteld uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 2” en besluit hogere waarden, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat zij het uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 2” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0104U08-VAST op 25 oktober 2016 ongewijzigd hebben vastgesteld. Ook het besluit hogere waarden inzake dit uitwerkingsplan is op 25 oktober 2016 genomen.

Beschrijving ui t w e rk ingsplan en besluit hogere waarden

Het uitwerkingsplan ligt in deelplan 5 (globaal gelegen tussen Klapwijkseweg/Leeweg, randstadrail/N471 en Zilvergracht en aansluitend op deelplan 3) van de wijk Westpolder/Bolwerk in Berkel en Rodenrijs en biedt een planologisch-juridisch kader voor de verdere woningbouw in deelplan 5; naast vrijstaande, twee-onder-één-kap en rijwoningen, ook twee appartementengebouwen voor sociale huur. Het plangebied sluit aan op het onherroepelijke uitwerkingsplan “Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase 1”.

Het besluit hogere waarden heeft betrekking op de woningen en appartementen die door de randstadrail en/of de N471 een hogere geluidsbelasting hebben dan de voorkeursgrenswaarde. Het besluit is als bijlage 10 bij de toelichting opgenomen.

I nz ag e

U kunt het plan en het besluit hogere waarden inzien vanaf dinsdag 1 november 2016:

  • via ruimtelijkeplannen.nl:

  • via Ruimtelijke plannen Lansingerland: http://1621.roview.net/

Beroep

Vanaf woensdag 2 november 2016 tot en met dinsdag 13 december 2016 kunnen belanghebbenden een (schriftelijk) beroepschrift indienen tegen zowel het uitwerkingsplan, als het besluit hogere waarden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). 

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan treedt in werking op woensdag 14 december 2016, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis – en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven