Ontwerpbestemmingsplan ‘Laan 1914 – voormalig Sinaïterrein’

Logo Amersfoort

Burgemeester en wethouders maken bekend dat, overeenkomstig artikel 3.8 eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, van donderdag 3 november tot en met woensdag 14 december 2016 het ontwerpbestemmingsplan ‘Laan 1914 – voormalig Sinaïterrein’ voor een ieder ter inzage ligt.

Aangezien het bestemmingsplan geluidgevoelige bestemmingen (woningen) mogelijk maakt, moeten zogeheten Hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh) worden vastgesteld. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt daarom ook ter inzage het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder.

Inhoud van het plan

Voor de locatie aan de Laan 1914, waar voorheen het Sinaïcentrum was gevestigd, is

een stedenbouwkundige plan opgesteld om de locatie te ontwikkelen tot een woonlocatie van maximaal 60 woningen op ruime percelen. Het westelijk deel van de locatie wordt ingericht als

groenzone. Omdat het stedenbouwkundig plan niet helemaal voldoet aan de regels in het geldende bestemmingsplan ‘Berg-Utrechtseweg’, moet een nieuw bestemmingsplan in procedure worden gebracht om uitvoering van het stedenbouwkundig plan mogelijk te maken. We willen hier aan mee werken omdat we het plan positief hebben beoordeeld. Het plan voorziet in een ruim opgezet, groen

woongebied. Daarnaast worden de landschappelijke kwaliteiten versterkt. Op de locatie, die voorheen

voor het grootste deel was bebouwd, wordt een groene zone aangelegd die een verbinding tot stand

brengt tussen de Ecologische hoofdstuctuur aan de zuidzijde en het groengebied aan de noordzijde.

Deze verbinding was niet aanwezig toen het Sinaïcentrum nog op de locatie was gevestigd.

Procedure

Van donderdag 3 november tot en met woensdag 14 december 2016 ligt het ontwerpbestemmingsplan ‘Laan 1914 – voormalig Sinaïterrein’ ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Het ontwerpbestemmingsplan kan ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. U komt dan in de lijst met plannen in procedure. Hier kunt u klikken op het betreffende plan. Of via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Hier kunt u het plan opzoeken met het identificatienummer NL.IMRO.0307.BP00122-0201).

Gedurende de periode van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren:

Een brief schrijven en deze per post sturen naar:

•De gemeenteraad

t.a.v. Nicole Ludeking

postbus 4000

3800 EA Amersfoort

Via het Online formulier: Zienswijze indienen (DigiD).

Met dit formulier kunt u digitaal een zienswijze indienen, inloggen met DigiD is hierbij verplicht. Het formulier is te vinden op www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. U komt dan in de lijst met plannen in procedure. Hier kunt u klikken op het betreffende plan en daar vindt u de link waarmee u via DigiD uw zienswijze kunt indienen. Als u uw zienswijze digitaal indient, krijgt u een bevestiging via het e-mailadres dat u heeft ingevuld. Uw zienswijze komt automatisch bij de juiste afdeling terecht. Meer weten over DigiD?

Voor beide manieren geldt, dat wanneer de zienswijze ook namens anderen wordt ingediend, deze ook door die personen ondertekend moet zijn. Of er moet een ondertekende machtiging met de zienswijze worden meegestuurd.

Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze. Hiervoor kunt u op werkdagen (met uitzondering van vrijdag) telefonisch contact opnemen met Nicole Ludeking via telefoonnummer (033) 469 4587.

Procedure ont werpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai

Van donderdag 3 november tot en met woensdag 14 december 2016 ligt eveneens het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder met de daarbij behorende stukken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis, Stadhuisplein 1. Deze stukken kunnen ook digitaal worden geraadpleegd via www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen. In de lijst met plannen in procedure klikt u op het betreffende plan. Daar vindt u de stukken met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai.

Gedurende de bovengenoemde periode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het Ontwerpbesluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder aan het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Het schriftelijk indienen van een zienswijze kan op 2 manieren, die hiervoor in deze publicatie zijn beschreven. Voor de procedure maakt het geen verschil of u een brief stuurt of een digitaal formulier invult. Uw zienswijze wordt op de zelfde manier behandeld. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u op werkdagen (met uitzondering van vrijdag) telefonisch contact opnemen met Nicole Ludeking via telefoonnummer (033) 469 4587.

Naar boven