bestemmingsplan ‘Kethelse Venen’

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 26 januari 2016 het bestemmingsplan ‘Kethelse Venen’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: Afdeling) van 9 september 2015 met nummer 201408291/1/R4.

 

Aanleiding

De gemeenteraad van Schiedam heeft op 10 juli 2014 het bestemmingsplan ‘Kethelse Venen’ vastgesteld. Tegen dit besluit is bij de Afdeling beroep ingesteld. Naar aanleiding van de ingestelde beroepen heeft de Afdeling op 9 september 2015 een tussenuitspraak gedaan. De Afdeling draagt de gemeenteraad daarbij op een geconstateerd gebrek in het besluit van 10 juli 2014 te herstellen met toepassing van de ‘bestuurlijke lus’ als bedoeld in artikel 8:51d van de Algemene wet bestuursrecht.

 

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het open veenweidegebied ten noorden van de woonwijken Spaland en Woudhoek. Ook de zone aan de oostzijde van de Kerkweg en de Joppelaan, voor zover gelegen ten westen van de Poldervaart, behoren tot het plangebied even als de 'driehoek' ten oosten hiervan tussen de Poldervaart en de spoorlijn Schiedam-Delft.

 

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is conform de uitspraak van de afdeling gewijzigd vastgesteld. De wijziging ten opzichte van het vaststellingsbesluit van 10 juli 2014 betreft:

• Het wijzigen van artikel 3.6.2 van het bestemmingsplan. Dit artikel bevat de wijzigingsmogelijkheid om, onder voorwaarden, de bestemming ‘Agrarisch’ om te zetten in de bestemming ‘Natuur’ ten behoeve van het realiseren van een landgoed.

 

Voor een nadere motivering wordt verwezen naar het raadsbesluit van 26 januari 2016.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt samen met het gewijzigde bestemmingsplan vanaf 4 februari 2016 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0606.BP0029-0002) en www.schiedam.nl.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen met ingang vanaf 4 februari 2016 gedurende zes weken tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.

 

Degenen die al eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 10 juli 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kethelse Venen’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage.

 

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer M. Kap, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven