Bestemmingsplan Sportpark Kethel

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad van Schiedam in haar vergadering van 26 januari 2016 het bestemmingsplan ‘Sportpark Kethel’ (NL.IMRO.0606.BP0028) gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens de welstandsparagraaf Sportpark Kethel vastgesteld. Voorafgaand aan deze besluiten hebben burgemeester en wethouders van Schiedam hogere waarden (geluid) vastgesteld voor de bouw van 110 woning op Sportpark Kethel.

 

Aanleiding

Bij de aanleg van de rijksweg A4 Delft-Schiedam is overeengekomen dat het tunneltracé mag worden gebruikt ten behoeve van sport en recreatie. Dit biedt de mogelijkheid bestaande sportactiviteiten elders uit de stad te verplaatsen naar het tunneltracé en de vrijvallende gronden te gebruiken voor nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen. Sportpark Kethel is één van de locaties die vrijvalt door de verplaatsing van de sportactiviteiten. Het sportpark zal worden getransformeerd naar een kleinschalige woonwijk met maximaal 110 woningen, aansluitend op de bestaande woningen in Kethel.

 

Plangebied

Het plangebied betreft het sportpark Kethel. Het gebied is gelegen aan de oostzijde van Tuindorp Kethel en ten zuiden van de Vogelbuurt. Het plangebied wordt omsloten door de oude landijsbaan, de Poldervaart, het verlengde van de Hargsingel en de woningen aan de Schiedamseweg.

 

Bestemmingsplan

Om de herontwikkeling van Sportpark Kethel mogelijk te maken is de voor het plangebied geldende sportbestemming met het bestemmingsplan ‘Sportpark Kethel’ gewijzigd naar een woonbestemming. Het bestemmingsplan biedt ruimte voor de bouw van 110 woningen, waarvan maximaal 24 appartementen, tot een bouwhoogte van 13,0 meter. De bestaande water- en groenstructuur, die de woningbouwlocatie scheidt van de omliggende woonwijken en Poldervaart, wordt door het opnemen van een groen- en waterbestemming behouden en versterkt.

 

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerp gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen betreffen:

• Het in de planregels uit de bestemming ‘Groen-1’ verwijderen van de bepaling inzake de aanvaardbaarheid van onder- en/of bovengrondse voorzieningen ten behoeve van het inzamelen van huishoudelijk afval (artikel 3, lid 1, sub d);

• Het aan de planregels toevoegen van de begripsbepaling ‘waterrand’ (artikel 1, lid 46).

 

Voor een nadere onderbouwing van de wijzigingen wordt verwezen naar het raadsbesluit en de ‘Nota van zienswijzen bestemmingsplan Sportpark Kethel’. Beide stukken liggen ter inzage.

 

Welstand

Om de gewenste ruimtelijke en architectonische (beeld)kwaliteit te borgen is in samenhang met het bestemmingsplan een welstandsparagraaf voor Sportpark Kethel voorbereid. Op basis van deze welstandsparagraaf worden kwaliteitseisen gesteld voor de architectonische uitwerking van de bebouwing. De welstandsparagraaf geldt als aanvulling op de gemeentelijke welstandsnota.

 

Hogere waarden (geluid)

Het plangebied is gelegen binnen de wettelijke geluidszone behorende bij de rijksweg A20. Voor het gedeelte van het plangebied gelegen binnen deze geluidszone geldt dat de wettelijke voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai uit de Wet geluidhinder wordt overschreden. Voor de 110 woningen die het bestemmingsplan mogelijk maakt zijn hogere waarden (geluid) vastgesteld. De procedure tot vaststellen van hogere waarden (geluid) is gekoppeld aan het bestemmingsplan.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit, het bestemmingsplan, de welstandsparagraaf en het besluit hogere waarde (geluid) liggen vanaf 4 februari 2016 gedurende 6 weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. De stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0606.BP0028-0002 en de website van de gemeente Schiedam (http://www.schiedam.nl/schiedam.net?id=106033).

 

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de welstandsparagraaf ‘Sportpark Kethel’ en het verlenen van hogere waarden (geluid) voor 110 woningen op sportpark Kethel. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

• tijdig zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

• kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn, of;

• bedenkingen hebben tegen de wijzigingen welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

 

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

 

Het bestemmingsplan, de welstandsparagraaf en het besluit hogere waarden (geluid) treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het bestemmingsplan, de welstandsparagraaf, het besluit hogere waarden (geluid) en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer S.J.C. Hovens, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Naar boven