Terinzageligging ontwerp bestemmingsplan “GTEC Locatie Oost”

Logo Aalsmeer

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat in de periode van 5 februari 2016 tot en met 17 maart 2016 voor een ieder ter inzage ligt:

-het ontwerp bestemmingsplan “GTEC Locatie Oost” met de daarop betrekking hebbende stukken.

Het plangebied heeft betrekking op de thans onbebouwde bedrijfsgronden aan de Legmeerdijk 301 welke zijn gelegen tussen de bedrijfsbebouwing van FloraHolland aan de Legmeerdijk 313 en het gebouw van Waterdrinker aan de Sierteeltstraat 25. De noordwestzijde van het plangebied wordt begrensd door de transportverbinding die FloraHolland met Waterdrinker verbindt. Het plangebied maakt onderdeel uit van ‘locatie Oost’ van de bloemenveiling.

Doelstelling

Het doel van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van het Green Trade & Experience Center (GTEC) op locatie Oost van FloraHolland Aalsmeer. Deze ontwikkeling behelst in hoofdzaak een groothandelscentrum, marktplaatsgebonden bedrijfsruimten en een Experience & Business Center.

Het Experience Center betreft een toeristisch recreatieve voorziening die hoofdzakelijk betrekking heeft op sierteelt(aanverwante) producten en/of voedsel. Het Business Center voorziet onder meer in zaalaccommodatie voor congressen, evenementen en vergaderingen.

Inzien ontwerp bestemmingsplan

Het digitale bestemmingsplan is met ingang van 5 februari 2016 in ontwerp te raadplegen op:

  • -

    de landelijke voorziening van www.ruimtelijkeplannen.nl door te zoeken op identificatiecode: NL.IMRO.0358.GTECLocatieOost-OW01;

  • -

    de gemeentelijke website www.aalsmeer.nl via http://www.ro0358.ropubliceer.nl/.

U kunt er ook voor kiezen om de papieren versie van het ontwerp bestemmingsplan in te zien. Deze versie ligt gedurende bovengenoemde periode bij de balie Burgerzaken op het raadhuis van Aalsmeer aan het Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de centrale balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Het plan ligt tevens ter inzage bij de balie Bouwen op het raadhuis aan de Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. U kan zich melden bij de centrale balie. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, en vrijdag 8.30-12.30 uur.

Degene die buiten de genoemde openingstijden inzage wil hebben in het plan, kan daarvoor contact opnemen via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Zienswijzen indienen

Gedurende de genoemde termijn van terinzageligging, van 5 februari 2016 tot en met 17 maart 2016, kan een ieder een zienswijze naar voren brengen over het ontwerp bestemmingsplan. Het indienen van een zienswijze kan naar keuze schriftelijk en/of mondeling.

Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad (postbus 253, 1430 AG, Aalsmeer) onder vermelding van “zienswijze ontwerp bestemmingsplan GTEC Locatie Oost”.

Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het algemene telefoonnummer 0297-387575.

Naar boven