Vastgesteld bestemmingsplan “Kattenkoelen”

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 11 oktober 2016 het bestemmingsplan “Kattenkoelen” ongewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan is vastgesteld ten behoeve van de verplaatsing van de Kattenkoelenvijver in westwaartse richting, e.e.a. aangezien de huidige vijver plaats moet maken voor de buitenring. De nieuwe vijver komt dan ten noordoosten van het volkstuinencomplex aan de Hoogenboschweg te liggen. In het bestemmingsplan is buiten de nieuwe locatie van de Kattenkoelenvijver ook het volkstuinencomplex meegenomen met een nadere regeling omtrent gebruik en bebouwing van de volkstuintjes.

Bij de vaststelling is het onderdeel “Ecologie”, hoofdstuk 5.2 van de toelichting, ten opzichte van het ontwerp aangevuld. Het juridische deel, namelijk de regels en de verbeelding, zijn echter ongewijzigd gebleven.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Kattenkoelen” ligt met ingang van donderdag 3 november 2016 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan is daar opgenomen onder planidentificatienummer NL.IMRO.0899.BpKattenkoelen-VA01.

Het vastgestelde bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden tevens worden ingezien bij het loket Vergunningen in de gemeentewinkel, Lindeplein 1 te Brunssum.

Om de stukken in te zien kunt u een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website. Tevens kunt u gebruik maken van de vrije inloopmogelijkheden op maandag t/m vrijdag van 08.30u tot 12.30u en op woensdag van 13.30u tot 17.00u.

Rechtsbescherming

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (3 november 2016 t/m 14 december 2016) kan tegen het besluit van de gemeenteraad (dat genomen is op 11 oktober2016) beroep worden ingesteld door:

  • -

    belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • -

    belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de hiervoor vermelde beroepstermijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het bestemmingsplan “Kattenkoelenvijver” treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Brunssum, 2 november 2016

Naar boven