Ontwerp bestemmingsplan “Station Gorinchem, reizigerstunnel”

Logo Gorinchem

Op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Gorinchem bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Station Gorinchem, reizigerstunnel”, NL.IMRO.0512.BP2016168-3001, vanaf woensdag 2 november 2016 tot en met dinsdag 13 december 2016 voor een ieder ter inzage ligt.

Begrenzing en ligging plangebied

Het plangebied van het ontwerp bestemmingsplan betreft een deel van het stationsgebied van station Gorinchem. Het stationsgebied ligt ten noordwesten van de binnenstad van Gorinchem, aan de Stationsweg. Het stationsgebied wordt omgeven door de Haarwijk, de Gildenwijk, het bedrijventerrein “Schelluinsestraat” en de binnenstad.

Inhoud

Prorail heeft voor het stationsgebied een inrichtingsplan opgesteld. Dit plan voorziet in een nieuwe, moderne en voor iedere reiziger toegankelijke reizigerstunnel. Het huidige middenperron wordt opgeheven. Hiervoor in de plaats komt een nieuw zijperron aan de noordzijde van het spoor. Voor de realisatie van het nieuwe perron en de tunnel moet aan de noordzijde ook een aantal rijwielstallingen worden verplaatst. Het ontwerp bestemmingsplan bevat een realisatietitel voor deze infrastructurele voorzieningen.

Ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 2 november 2016 tot en met dinsdag 13 december 2016 tijdens de openingstijden ter inzage in de informatiehoek van het stadhuis (centrale hal), Stadhuisplein 1 in Gorinchem.

Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem ziet u de ruimtelijke plannen van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp --> Ontwerp bestemmingsplan “Station Gorinchem, reizigerstunnel” staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Indienen zienswijzen

Binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijke zienswijzen indienen tegen het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Gorinchem. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gestuurd naar Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijzen dienen de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.

U kunt een mondelinge zienswijze indienen bij de heer A. Rietveld van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Zijn telefoonnummer is 0183 - 65 93 17. E-mailen kan naar a.rietveld@gorinchem.nl.

Inloopbijeenkomst

Op dinsdag 8 november 2016 wordt een inloopbijeenkomst gehouden, vanaf 18.00 uur tot 20.00 uur. De inloopbijeenkomst vindt plaats in het stadhuis van Gorinchem, Stadhuisplein 1 in Gorinchem. Geïnteresseerden kunnen tijdens de inloopbijeenkomst op ieder gewenst moment binnen lopen, het plan bekijken en vragen stellen aan de planopstellers. U kunt een toelichting op het plan krijgen en mondeling uw mening of opmerkingen naar voren brengen. Als u wilt, kunt u ook een zienswijze indienen. Formulieren zijn hiervoor aanwezig.

 

Gorinchem, dinsdag 1 november 2016

Naar boven