Plattelandswoningen

Logo Nederweert

De gemeente Nederweert verleent tijdelijk geen medewerking aan vergunningaanvragen voor plattelandswoningen

In het bestemmingsplan Buitengebied Nederweert en de herzieningen daarop is een regeling opgenomen om medewerking te verlenen aan een plattelandswoning. Dit via binnenplans afwijken van het bestemmingsplan zoals bedoeld in artikel 2.12 lid 1 sub a ten derde Wabo. Bijbehorend bij de regeling is de Beleidsregel omgekeerde werking 1e herziening. Deze beleidsregel geeft aan hoe de gemeente Nederweert een aanvaardbaar woon- en leefklimaat bij een plattelandswoning bepaalt.

Deze regeling is opgesteld voordat het rapport Veehouderijen en gezondheid omwonenden uitkwam. In dit rapport wordt aangegeven het wonen in de nabijheid van veehouderijen gezondheidseffecten kan hebben. Het bestaande beleid neemt dit niet mee. Om gezondheidseffecten als gevolg van vergunningverlening van plattelandswoningen zoveel mogelijk te voorkomen, heeft het college van Burgemeester en Wethouders op 18 oktober 2016 besloten om geen medewerking meer te verlenen aan aanvragen voor een plattelandswoning. Het beleid wordt ondertussen aangepast aan de nieuwe inzichten.

Dit houdt in dat een aanvraag tot een plattelandswoning geweigerd wordt na de inwerkingtreding van dit besluit, de inwerkingtreding is 28 oktober 2016. Deze situatie bestaat tot de publicatie en inwerkingtreding van het nieuwe beleid omtrent de aanvaardbaarheid van het woon- en leefklimaat bij plattelandswoningen. Dan worden aanvragen voor een plattelandswoning in behandeling genomen conform het gewijzigde beleid.

 

Nederweert, 27 oktober 2016

Burgemeester en Wethouders gemeente Nederweert

Naar boven