Voorontwerpbestemmingsplan Voorwegzone Noorden

Logo Nieuwkoop

Hierbij maakt het college van de gemeente Nieuwkoop overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Voorwegzone Noorden met identificatienummer NL.IMRO.0569.bpNOWVoorwNoorde-vo01 in voorontwerp ter visie is gelegd.

Beschrijving

Het betreft een bestemmingsplan voor de transformatie van een negental percelen aan de Voorweg tussen de huisnummers 23A en 113, gelegen aan de oostkant van de kern Noorden. Het plangebied omvat de transformatie van de bestaande (glastuinbouw) bedrijven. Dit bestaat uit de verplaatsing van de bestaande bedrijven, het saneren van glastuinbouw, toevoegen van water en natuur en de bouw van (maximaal) 30 woningen op diverse percelen (23a, 35, 37, 40A, 47-51, 64A, 74, 97B/C en 113).

Inzage

Het plan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 27 oktober 2016 voor een periode van zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien:

Op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl (ook benaderbaar via www.nieuwkoop.nl)

In het Klant Contact Centrum, Teylersplein 1 in Nieuwveen. Openingstijden: op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Voor het inzien van de stukken is het niet nodig om vooraf een afspraak te maken.

Toelichting op de betreffende stukken is te krijgen bij medewerkers van het Omgevingsloket. Hiervoor dient u wel vooraf een afspraak te maken. Het maken van een afspraak kan via de website van de gemeente (www.nieuwkoop.nl). Kiest u hierbij voor de Activiteit ‘bestemmingsplaninformatie’ en geeft u hierbij aan om welk adres het gaat. Mocht het maken van een afspraak niet lukken of beschikt u niet over internet, neemt u dan telefonisch contact op met het omgevingsloket via telefoonnummer 14 0172.

Inspraak

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan eenieder een inspraakreactie naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwkoop. Het adres is Postbus 1, 2460 AA Ter Aar of via info@nieuwkoop.nl. Vermeld in uw reactie als onderwerp: “inspraakreactie Voorontwerpbestemmingsplan Voorwegzone Noorden” en vermeld tevens uw adresgegevens.

Inloopbijeenkomst

Op woensdag 9 november 2016 is er een inloopbijeenkomst in Noorden, Ontmoetingscentrum De Rietzanger, Theresiahof 9. De tijden zijn van 16.00 – 18.00 uur en van 19.00 – 21.00 uur.

 

Naar boven