Gemeente Nijkerk –ONTWERP Beeldkwaliteitsplan Nijkerk Binnenstad

Logo Nijkerk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijkerk maken bekend dat ontwerpbeeldkwaliteitsplan Nijkerk Binnenstad ter visie komt te liggen. Het beeldkwaliteitsplan vertoont als beleidsplan veel overeenkomsten met de welstandsnota van de gemeente Nijkerk. Ook hier worden per gebied eisen gesteld aan de vormgeving van de bebouwing. De binnenstad is in de welstandsnota 2012 - De karakteristiek van Nijkerk - buiten beschouwing gelaten als welstandsgebied en heeft daarin geen (nieuwe) toetsingscriteria gekregen. Vanwege de (gedeeltelijk) bijzondere waarde als monumentale binnenstad is gekozen voor een afzonderlijk beeldkwaliteitsplan waarvan nu het ontwerp ter visie komt te liggen.

Daar waar het bestemmingsplan de mogelijkheden qua grootte en gebruik van de gronden en gebouwen regelt, zijn in het beeldkwaliteitsplan de criteria geformuleerd met betrekking tot de verschijningsvorm, openbare ruimte en de relatie daartussen.

Overigens wordt dit beeldkwaliteitsplan als bijlage bij het nieuwe bestemmingsplan opgenomen dat later in procedure zal gaan (na besluitvorming college en raad).

Inzage

Het ontwerpbeeldkwaliteitsplan ligt met ingang van donderdag 27 oktober 2016 zes weken ter inzage.

De stukken zijn in te zien in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via www.nijkerk.eu/afspraak of via telefoonnummer 14-033.

Daarnaast is het ontwerpbeeldkwaliteitsplan eveneens online te raadplegen via www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen.

Z ienswijzen

Gedurende de periode dat het plan ter visie ligt kan een ieder naar keuze online (wat de voorkeur heeft) schriftelijk of mondeling een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren brengen. Op de website van de gemeente Nijkerk vindt u een online formulier onder de publicatie van het ontwerp beeldkwaliteitsplan. Schriftelijke zienswijzen dient men te richten aan de gemeenteraad van de gemeente Nijkerk, Postbus 1000, 3860 BA Nijkerk. Degene die van de mogelijkheid gebruik wil maken om mondelinge zienswijzen in te brengen kan tijdens werkdagen contact opnemen met de afdeling Maatschappelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling via 14 033.

 

Nijkerk, 26 oktober 2016

Naar boven