ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING RESTAURANT STATIONSPLEIN IN BEVERWIJK

Logo Beverwijk

Burgemeester en wethouders van Beverwijk maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van een restaurant met terras aan het Stationsplein in Beverwijk.

De aanvraag ziet op de volgende omgevingsvergunningplichtige activiteit:

•handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening.

De locatie van het restaurant wordt globaal begrensd door de vijver, het heringerichte verblijfsgebied van het Stationsplein en het parkeerterrein aan het Stationsplein.

Het te realiseren gebouw, waarin het restaurant zal worden gehuisvest, is voorzien van een plat dak en een luifel. Het dak wordt gelaagd opgebouwd tot een bouwhoogte van circa 5,7 meter. Voorgenomen is om onder het pand twee kelders te realiseren. Aan de westzijde van het gebouw is het terras gesitueerd. Het terras is gericht op de naastgelegen vijver.

Deze aanvraag maakt het realiseren van het restaurant met bijbehorend terras planologisch mogelijk. Initiatiefnemer zal later een aanvraag omgevingsvergunning indienen voor de activiteit ‘bouwen’.

De termijn dat de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage ligt duurt zes weken; deze begint op vrijdag 28 oktober 2016. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen.

Op werkdagen is de ontwerp omgevingsvergunning met de bijbehorende stukken in te zien bij het Centraal Publieksbureau van het Stadshuis van Beverwijk, Stationsplein 48. Het Centraal Publieksbureau is geopend op dinsdag van 9.00 tot 12.30, op donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en op overige werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur.

De ontwerp omgevingsvergunning is ook te raadplegen op www.beverwijk.nl via het kopje ‘Publicaties’, ‘Bekendmakingen’ en vervolgens ‘Omgevingsvergunning uitgebreid’.

U kunt uw zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijzen richt u aan het college van Burgemeester en wethouders van Beverwijk, postbus 450, 1940 AL Beverwijk. Als u ervoor kiest uw zienswijzen mondeling naar voren te brengen, kunt u contact opnemen met het Team Vergunningen (bouwen) via het telefoonnummer 0251 – 256 256.

Na verwerking van eventueel naar voren gebrachte zienswijzen neemt het college van burgemeester en wethouders een besluit omtrent de omgevingsvergunning. Indien ons college besluit om de omgevingsvergunning te verlenen, dan wordt de omgevingsvergunning ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan gedurende zes weken beroep instellen bij rechtbank Noord-Holland te Haarlem.

Naar boven