Bekendmaking Wet geluidhinder

Logo Alphen aan den Rijn

BESLUITEN VASTSTELLEN HOGERE WAARDEN GELUID

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen:

  • Bestaande woningen in de gewijzigde geluidzone van industrieterrein Oude Rijn: het vaststellen van hogere geluidswaarden voor 139 woningen en appartementen. Door het facet bestemmingsplan Oude Rijn wordt het gezoneerde deel van het industrieterrein gewijzigd, waardoor de geluidszone rond het industrieterrein wordt aangepast en de geluidbelasting bij bestaande woningen in de zone na het vaststellen van de zone in oktober 1991 is veranderd. Het besluit tot vaststellen van de hogere waarden wordt gecombineerd met het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geluidzone industrieterrein Oude Rijn (2015316773).

  • Kalkovenweg 17 te Alphen aan den Rijn: het vaststellen van hogere geluidswaarden omdat door het facet bestemmingsplan Heimanswetering het gezoneerde deel van het industrieterrein wordt gewijzigd, waardoor de zone rond het terrein wordt aangepast. Hierdoor komt er één geluidgevoelige bestemming (woning) in de zone te liggen. Het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde wordt gecombineerd met het besluit tot vaststelling van het facet bestemmingsplan Heimanswetering (2015315259).

Dezen besluiten en de daarbij behorende stukken kunt u van 27 oktober tot en met 8 december 2016 inzien bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze besluiten zijn geregistreerd onder kenmerknummers 2015316773 en 2015315259.

Binnen deze termijn kunt u beroep tegen een besluit instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een besluit blijft van kracht wanneer u beroep instelt, tenzij u een voorlopige voorziening aanvraagt bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen moet u een bepaald bedrag (griffierecht) betalen.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder zienswijzen hebben ingebracht over een ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen ten opzichte van een ontwerpbesluit;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat waren hun zienswijzen in te brengen over een ontwerpbesluit.

Inzage

Voor inzage kunt u tijdens kantooruren terecht in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn, Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn, telefoon 140172. Voor inzage buiten kantooruren kan een afspraak worden gemaakt.

Deze bekendmaking staat ook op de website van de Omgevingsdienst Midden-Holland, www.odmh.nl.

Naar boven