Bekendmaking terinzagelegging van ontwerpbesluiten verplaatsing supermarkt Hoogvliet binnen Hazerswoude-Rijndijk (coördinatiebesluit)

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn hebben eerder op 10 februari 2016 bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 28 januari 2016 heeft besloten toepassing te geven aan artikel 3:30 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (coördinatieregeling).

Ontwerpbesluiten Op grond van paragraaf 3.6.1 Wro en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn bekend dat met ingang van 27 oktober tot en met 7 december 2016 gedurende zes weken de volgende stukken voor een ieder ter inzage liggen:

1.OntwerpbestemmingsplanHoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’

In Hazerswoude-Rijndijk is een Hoogvliet supermarkt gevestigd, verdeeld over twee locaties aan de Rijndijk 248-250 en Rijndijk 264-268. Hoogvliet Beheer is voornemens deze twee locaties te verlaten en een nieuw supermarktgebouw op te richten aan de Willem Kloosstraat 66 in Hazerswoude-Rijndijk en heeft hiertoe een verzoek ingediend. De bestaande locaties aan de Rijndijk worden herbestemd tot woonlocaties. Burgemeester en wethouders hebben besloten in te stemmen met deze ontwikkeling. Het verzoek past niet in de ter plaatse geldende bestemmingsplannen. Het voorliggende bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’ biedt het juridisch kader waarmee de gewenste ontwikkelingen planologisch mogelijk worden gemaakt.

1.Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen

Voor de realisatie van het supermarktgebouw aan de Willem Kloosstraat 66 te Hazerswoude-Rijndijk is op 23 juni 2016 onder V2016/374 een omgevingsvergunning aangevraagd. Deze aanvraag past binnen het (ontwerp)bestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk - Woningen Rijndijk’. Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bevat het voornemen van burgemeester en wethouders om deze omgevingsvergunning te verlenen.

1.Ontwerpbesluit Hogere Waarden Wet geluidhinder - vanwege wegverkeerslawaai Rijndijk

Van de planprocedure maakt ook een procedure Hogere Waarden Wet geluidhinder -vanwege wegverkeerslawaai Rijndijk deel uit. De te realiseren woningen aan de Rijndijk liggen in een geluidzone behorend bij de Rijndijk. Omdat de voorkeursgrenswaarden van het wegverkeerslawaai wordt overschreden, zijn hogere waarden nodig. Hiervoor moet een Besluit Hogere Waarden worden genomen. Het ontwerpbesluit wordt tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Voor het ontwerpbesluit Hogere Waarden Wet geluidhinder is door de Omgevingsdienst Midden Holland een afzonderlijke publicatie met terinzagelegging van het ontwerpbesluit en het in kunnen dienen van zienswijzenopgesteld.

Wanneer en waar kunt u de ontwerpbesluiten analoog en digitaal inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoogvliet Hazerswoude-Rijndijk – Woningen Rijndijk’ met bijlagen en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen met bijlagen liggen van 27 oktober tot en met 7 december 2016 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Op papier bij de informatiebalie van het gemeentehuis Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl),

  • Digitaal is het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen in te zien op de

gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl als ook op

www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van

NL.IMRO.0484.B140HRhoogvliet-ON01.

Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de inzagetermijn van 27 oktober tot en met 7 december 2016 kan een ieder (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning indienen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Gemeente Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn. Wij verzoeken u in uw zienswijzen duidelijk aan te geven of die betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op het ontwerpbesluit omgevingsvergunning.

Informatie

Voor het inwinnen van informatie of het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kunt u contact opnemen met het Office Management van de afdeling REO van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

drs. P.W. Jeroense mevr. mr. drs. J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 26 oktober 2016

Naar boven