Besluit van 13 september 2016, kenmerk 2016-161329, wijziging Organisatie- en mandaatbesluit Directoraat Generaal Fiscale Zaken

De directeur-generaal fiscale zaken,

Gelet op artikel 10 van het organisatie- en mandaatbesluit ministerie van Financiën;

Gehoord de Ondernemingsraad Fiscale Zaken;

In overeenstemming met de secretaris-generaal;

Besluit:

ARTIKEL I

In het Organisatie- en mandaatbesluit directoraat-generaal voor Fiscale Zaken wordt aan het eind van artikel 5, derde lid, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel j door een puntkomma, een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • k. aanbestedingsprocedures, indien een andere dan de procedures als bedoeld in de hoofdstukken 1.2 en 2.1 van de Aanbestedingswet 2012 wordt gevolgd.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

De directeur-generaal Fiscale Zaken, P.F. Hasekamp

TOELICHTING

Voorheen was het de budgetverantwoordelijke zelf die tekende voor uitzonderingen op aanbestedingsprocedures. Het BVB heeft besloten dat DG’s deze verantwoordelijkheid op zich moeten nemen. Door ondertekening van dit wijzigingsbesluit wordt het Organisatie- en mandaatbesluit van DGFZ conform de afspraak uit het BVB aangepast.

Voor de bevoegdheid tot het maken van een uitzondering op de wettelijk voorgeschreven aanbestedingsprocedure geldt dat deze uitzondering slechts kan zien op de te volgen procedure; op beginselen als transparantie, gelijke behandeling, en proportionaliteit kan geen uitzondering worden gemaakt.

Naar boven