Vaststellen hogere waarden, vaststellen uitwerkingsplan Dertien woningen Drakenburgerweg, en verleende omgevingsvergunning

Logo Baarn

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat met ingang van vrijdag 5 februari 2016 tot en met donderdag 17 maart 2016 het uitwerkingsplan “Dertien woningen Drakenburgerweg”, het besluit hogere waarden en de verleende omgevingsvergunning voor de realisatie van dertien woningen ter inzage liggen.

 

De gemeenteraad heeft op 18 februari 2015 besloten om de coördinatieregeling voor dit plan van toepassing te verklaren. Met deze regeling is het uitwerkingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gelijktijdig voorbereid.

 

Vigerend bestemmingsplan

De gronden aan de Drakenburgerweg (gelegen ten oosten van Drakenburgerweg 23) hebben in het bestemmingsplan ‘Brede School Noord’ de bestemming ‘wonen – uit te werken’. Binnen deze bestemming zijn woningen, aan huis verbonden beroepen en kleinschalige bedrijfsactiviteiten, straten, paden en parkeervoorzieningen mogelijk. De realisatie van dertien woningen past binnen de uitwerkingsregels.

 

Ter inzage

Het uitwerkingsplan “Dertien woningen Drakenburgerweg”, het besluit hogere waarden en de omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen van vrijdag 5 februari 2016 tot en met donderdag 17 maart 2016 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis, Stationsweg 18 te Baarn, van 8.00 uur tot 17.00 uur (op vrijdagen tot 16.00 uur). Ook zijn de stukken op afspraak in te zien bij de balie Frontoffice, telefoon 035-5481611. De besluiten zijn digitaal raadpleegbaar via www.baarn.nl via de snelkeuze bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. (planidentificatienummer NL.IMRO.0308.UP0059).

 

Wilt u beroep indienen?

Binnen zes weken na bekendmaking kan degene die tijdig zienswijzen heeft ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Daarnaast kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten bij het college naar voren te brengen. Ten slotte kan beroep worden ingediend door belanghebbenden, specifiek met betrekking tot gewijzigde onderdelen van een of meer vermelde besluiten.

 

Het indienen van een beroep schorst de werking van het uitwerkingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

 

Naar boven