Voorbereidingsbesluit ‘Centrum, Winschoten, bestemming bedrijf’

Logo Oldambt

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad bij besluit van 2 februari 2016 heeft verklaard dat een herziening wordt voorbereid van:

 

• het bestemmingsplan ‘Centrum, Winschoten’ voor de locaties Nassaustraat 82, 88-90 en 97-105.

 

Aanleiding hiervoor is dat het geldend bestemmingsplan discussies kan geven over detailhandelsvestigingen buiten het kernwinkelgebied. Met name geldt voor deze percelen de bestemming ‘Bedrijf’.

Door het voorbereidingsbesluit kunnen ongewenste ontwikkelingen op deze locaties, specifiek de vestiging van supermarkten, worden voorkomen.

 

Het voorbereidingsbesluit ligt vanaf 4 februari 2016 voor een termijn van zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis Oldambt, locatie Winschoten, Johan Modastraat 6 te Winschoten. Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 4 februari 2016.

 

Het bestemmingsplan is ook in te zien via http://www.gemeente-oldambt.nl/bouwen-en-wonen. Op deze webpagina treft u een link naar de digitale verbeelding van het voorbereidingsbesluit en het betreffende raadsbesluit.

 

Op basis van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening staan er geen bezwaar- en beroepsmogelijkheden open tegen het voorbereidingsbesluit.

 

Winschoten, 3 februari 2016

 

College van burgemeester en wethouders,

De secretaris, H. Groothuis de burgemeester, P. Smit

Naar boven