Kennisgeving ontwerpbesluit omgevingsvergunning ter hoogte van Osdorpplein 552 t/m 624

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 11 oktober 2016, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de locatie ter hoogte van Osdorpplein 552 t/m 624 te Amsterdam (project “LEBO Blok C Plein West) vrijgegeven voor terinzagelegging (OLO nummer 2170437).

De aanvraag betreft de activiteit “handelen in strijd met het bestemmingsplan” ten behoeve van het nieuw bouwen van een woongebouw met 171 woningen (appartementen) en circa 7.000 m² commerciële ruimten, bestaande uit maximaal 6.200 m² detailhandel, maximaal 300 m² horeca en overige commerciële ruimten ten behoeve van dienstverlening en 266 parkeerplaatsen, op de locatie kadastraal bekend als de gemeente Amsterdam Sloten, sectie E, nummers 3260, 08040 en 6787.

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam heeft het voornemen om voor genoemde activiteit een omgevingsvergunning te verlenen, met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub a onder 3° Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

Op grond van artikel 3.10 van de Wabo is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure Algemene wet bestuursrecht (Awb), afdeling 3.4 van toepassing.

Terinzagelegging

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van donderdag 27 oktober 2016 tot en met woensdag 7 december 2016 ter inzage bij het loket Vergunningen, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op onze website www.nieuw-west.amsterdam.nl

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over de ontwerp omgevingsvergunning naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning kunnen naar voren worden gebracht bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam, afdeling Vergunningen, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam. Wij verzoeken u hierbij het bovenstaande OLO-nummer te vermelden.

De belanghebbende die over het ontwerpbesluit een zienswijze naar voren heeft gebracht – of de belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht - kan tegen het definitieve besluit beroep instellen bij de rechtbank Amsterdam.

Crisis- en herstelwet

De omgevingsvergunning valt onder bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroeps-schrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Exploitatieplan

Art 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) schrijft onder andere voor dat de gemeenteraad een exploitatieplan vaststelt voor gronden waar een bouwplan krachtens artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2° of 3°, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht is voorgenomen. De raad kan echter besluiten om geen exploitatieplan vast te stellen in bij algemene maatregel van bestuur aangegeven gevallen, waaronder het geval waarbij het verhaal van de kosten van de grondexploitatie over de in de vergunning begrepen gronden anderszins verzekerd is. In onderhavig geval is het kostenverhaal anderszins verzekerd, omdat de grond uitgegeven zal worden in erfpacht. Via de erfpacht worden de kosten die het stadsdeel maakt (planvorming, inrichting openbare ruimte, etc.) verhaald op de marktpartij. Gelet hierop, wordt afgezien van de vaststelling van een exploitatieplan.

 

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam

 

burgemeester

mr. E.E. van der Laan

 

secretaris

mr. A.H.P. van Gils

 

Amsterdam, 26 oktober 2016

Naar boven