KENNISGEVING

Logo Capelle aan den IJssel

Vooraankondiging opstellen bestemmingsplan ‘Revitalisering winkelcentrum De Koperwiek, fase 3’

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) delen burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel mede dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor een deel van het winkelcentrum De Koperwiek en het Stadsplein. Het plangebied waar de uitbreiding op het Stadsplein is voorzien, wordt omgeven door de Rivierweg aan de westzijde en het Stadsplein met aangrenzende bebouwing aan de overige zijden en het zogenaamde expeditiehofje aan de Duikerlaan.

De aanleiding voor het opstellen van het bestemmingsplan is de intentie die de eigenaar van het winkelcentrum en de gemeente medio 2015 hebben uitgesproken om aansluitend op het bestaande winkelcentrum het Stadsplein te ontwikkelen tot een kwalitatief hoogwaardig en levendig verblijfsgebied. Dit gebeurt door de volgende activiteiten:

  • 1.

    Sloop van de panden op het Stadsplein, waarin de Rabobank en de Tapas Bar zijn gevestigd. Hierdoor kan deze ruimte deels toegevoegd worden aan het Stadsplein ter bevordering van de ruimtelijke kwaliteit van het plein;

  • 2.

    Uitbreiding van winkelcentrum de Koperwiek met in ieder geval detailhandel en horeca. Aan de noordzijde wordt het winkelcentrum uitgebreid op het Stadsplein en onder de metrobaan. Hier komt een ruime entree die geïntegreerd met de te renoveren stationshal van het metrostation ‘Capelle Centrum’, een uitnodigende routing van en naar het winkelcentrum gaat vormen. Daarnaast zal binnen de bestaande Centrumpassage dubbele bewinkeling mogelijk worden gemaakt;

  • 3.

    Uitbreiding van het winkelcentrum de Koperwiek aan de oostzijde ter hoogte van de Duikerlaan. Hier bevinden zich momenteel de achtergevels van diverse winkelruimten. De Duikerlaan wordt gebruikt voor de bevoorrading van deze winkels. Met dit plan wordt beoogd de betreffende ruimte te bebouwen met in ieder geval winkel- of horecaruimten;

  • 4.

    In het te revitaliseren middendeel van het winkelcentrum (fase 2) wordt minder aan detailhandel uitgegeven dan was voorzien. In het middendeel wordt meer ruimte voorzien voor overdekte pleinen en ruimere passages om de verblijfskwaliteit te verbeteren. In onderhavig bestemmingsplan wordt deze onbenutte ruimte juridisch-planologisch vastgelegd.

Er wordt nu geen gelegenheid geboden om zienswijzen over dit voornemen naar voren te brengen en er worden geen stukken ter visie gelegd. Ook is het op dit moment niet mogelijk voor onafhankelijke instanties om advies uit te brengen over het voornemen (artikel 1.3.1., lid 2 Bro).

Wanneer het ontwerpbestemmingsplan gereed is, zal dit plan ter visie worden gelegd, zodat eenieder zienswijzen naar voren kan brengen. Ook zal er dan een informatiebijeenkomst worden georganiseerd. De kennisgeving van de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan wordt vooraf gepubliceerd op de gemeentelijke informatiepagina, in de Staatscourant en op www.capelleaandenijssel.nl. Naar verwachting zal de kennisgeving over enkele weken worden geplaatst.

Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u contact opnemen met mevrouw T.N. Buijze, afdeling Stadsontwikkeling, op telefoonnummer (010) 2848 778 of per e-mail t.n.buijze@capelleaandenijssel.nl.

Capelle aan den IJssel, 26 oktober 2016.

Naar boven