Vastgesteld bestemmingsplan ‘De Contreie, herziening 3 (2016)’ Vastgesteld exploitatieplan De Contreie januari 2016 Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting De Contreie herziening 3

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied ‘De Contreie’ deellocatie ‘Kreeklocatie’ een bestemmingsplan is vastgesteld. Voor het plangebied van dit bestemmingsplan, is naast het bestemmingsplan ook een exploitatieplan vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn voorts ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Bestemmingsplan De Contreie, herziening 3 (2016)

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 4 februari 2016 (vanaf donderdag) gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 19 januari 2016 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Contreie, herziening 3 (2016)’ (NL.IMRO.0826.BSPhz3decontreie-VA01), met de hierbij behorende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat wordt omsloten door aan de oostzijde de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan, aan de noordkant het Sportpark De Contreie, aan de zuidwestzijde de aanwezige kreek en de groene zone.

Het voorziet in de realisatie van een aangepast stedenbouwkundig plan nu het plan ten behoeve van het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) geen doorgang vindt. Daarnaast heeft er een planologische aanpassing plaatsgevonden bij de gronden gelegen tussen het sportpark De Contreie en de zogenaamde Kreeklocatie omdat, door de gewijzigde aansluiting van het sportpark op het hoofdwegnet, de bestemming ‘Verkeer’ niet meer nodig is.

Exploitatieplan De Contreie januari 2016

Tevens ligt ingevolge artikel 6.12, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening het vastgestelde exploitatieplan ‘De Contreie januari 2016’, met de hierbij behorende stukken, ter inzage.

Dit exploitatieplan heeft betrekking op het gehele gebied van het bestemmingsplan De Contreie, herziening 3 (2016).

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan en van het exploitatieplan meerdere wijzigingen aangebracht in dit bestemmingsplan en geen wijzigingen aangebracht in dit exploitatieplan ten opzichte van de ontwerpen van deze plannen, zoals deze eerder ter inzage hebben gelegen. Zo zijn in het bestemmingsplan overbodige regels verwijderd en heeft er een verfijning plaatsgevonden van de begripsomschrijving ten aanzien van het hoofdgebouw op het perceel. De aangebrachte wijzigingen zijn opgenomen in het raadsbesluit. Deze wijzigingen doen geen afbreuk aan de gewenste uitstraling van het gebied.

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting De Contreie herziening 3

Voorts is door burgemeester en wethouders, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van eerstelijns bebouwing aan de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan en de Heiligerweg. De maximale waarde bedraagt ca. 59 dB vanwege de Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan / Weststadweg en ca. 56 dB vanwege de Heiligerweg. Het betrokken besluit ligt, met bijbehorende stukken, eveneens ter inzage.

Terinzagelegging

De drie vaststellingsbesluiten liggen, met de hierbij behorende stukken, met ingang van 4 februari 2016 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 5 februari 2016) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 17 maart 2016) beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen de ongewijzigde vaststelling van dit exploitatieplan en/of tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting, door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan resp. bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerp-besluit hogere waarden naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmings- resp. het exploitatieplan zijn aangebracht.

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing omdat het een woningbouw ontwikkeling betreft van meer dan 12 woningen en er een snelle realisatie gewenst is. Dit heeft consequenties voor de formele eisen van het indienen van beroep.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd (geen pro forma beroepsschrift).

De besluiten tot vaststelling van dit bestemmingsplan en van het exploitatieplan treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 3 februari 2016

Naar boven