Ontwerpbestemmingsplan Duingebied

Logo Velsen

Aankondiging

Burgemeester en wethouders zijn voornemens de gemeenteraad voor te stellen een nieuw bestemmingsplan vast te stellen voor het duingebied en de binnenduinrand.

Aanleiding

Het bestemmingsplan voorziet in de vervanging van (delen van) verschillende oudere bestemmingsplannen die aan actualisering toe zijn. Het bestemmingsplan beoogt een eigentijdse planologische regeling te geven voor dit plangebied. Ook worden enkele ontwikkelingen mogelijk gemaakt.

Ligging plangebied

Het plangebied omvat een groot deel van het natuurgebied Duin- en Kruidberg, de Heerenduinen en het binnenduinrandgebied tussen IJmuiden en Santpoort-Zuid, aan de oostzijde grenzend aan de spoorlijn.

 

Plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan Duingebied (idn: NL.IMRO.0453.BP0600DUINGEBIED1-O001) ligt met ingang van 28 oktober gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Dudokplein 1, IJmuiden en de centrale bibliotheek, Dudokplein 16, IJmuiden. Daarnaast is het plan digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naast het ontwerpbestemmingsplan liggen tevens de daarop betrekking hebbende onderzoeken en rapportages ter inzage.

Zienswijzen indienen

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan. Dit doet u door een brief te richten aan de Gemeenteraad van Velsen,

Postbus 465, 1970 AL IJmuiden, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan Duingebied”, of per e-mail aan ro@velsen.nl. Vergeet daarbij niet uw adres te vermelden.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, de heer Blom, via telefoonnummer 0255-567200.

Naar boven