Kennisgeving vaststelling bestuurlijke lus bestemmingsplan Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad van Rotterdam op 13 oktober 2016 het gewijzigde bestemmingsplan “Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen” heeft vastgesteld.

 

Het besluit volgt uit de uitspraak (bestuurlijke lus) van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State d.d. 27 juli 2016 met nummer 201509262/1/R4 over het vaststellingsbesluit d.d. 5 november 2015.

Het planidentificatienummer van het gewijzigde bestemmingsplan is NL.IMRO.0599.BP2082DepotBvBeun-va03.

 

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

 

Wijzigingen ten opzichte van het bestemmingsplan

De wijzigingen betreffen aanpassing van de planregels zodanig dat: - de grootte van het terras op het maaiveld wordt gemaximeerd tot 450 m2; - er maatregelen worden vastgelegd ter borging van privacy en het voorkomen van inkijk van de Kinderpsychiatrische afdeling van het Erasmus MC.

 

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en het gewijzigde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 28 oktober 2016 tot en met vrijdag 9 december 2016 ter inzage bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 22a.

 

Genoemde stukken zijn eveneens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen van zaterdag 29 oktober 2016 tot en met vrijdag 9 december 2016 beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad van 13 oktober 2016. Er kan uitsluitend beroep worden ingesteld tegen de wijzigingen die bij dat besluit zijn aangebracht, er kan geen beroep worden ingesteld tegen de overige, ongewijzigd gebleven planonderdelen.

 

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd.

 

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

 

Rotterdam, 26 oktober 2016

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

drs. P.W. Verhoeven

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven