Omgevingsvergunning Terborgseweg 2 Zeddam (Sin Chen)

Logo Montferland

Burgemeester en wethouders van Montferland maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, onder a, sub 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), in afwijking van de regels van het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ (zoals dat geldt sinds de inwerkingtreding van de tweede herziening) een omgevingsvergunning hebben verleend voor een gedeeltelijke uitbreiding van het bestaand restaurant Sin Chen gevestigd aan de Terborgseweg 2 te Zeddam.

De aanvraag om omgevingsvergunning voorziet in de uitbreiding van het bestaande restaurant met een oppervlakte van ca. 320 m², een uitbreiding van het bijbehorende parkeerterrein tot ca. 130 parkeerplaatsen en het veranderen van een uitrit op de Terborgseweg. De wijzigingen gaan gepaard met een landschappelijke kwaliteitsbijdrage in de vorm van een goede landschappelijke inpassing van de planlocatie.

De verleende omgevingsvergunning heeft betrekking op de activiteiten:

  • -

    Bouwen;

  • -

    Handelen in strijd met de regels ruimtelijke ordening (bestemmingsplan);

  • -

    Uitrit aanleggen of veranderen.

De verleende omgevingsvergunning is ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning zoals deze eerder ter inzage heeft gelegen in lichte mate tekstueel gewijzigd.

De omgevingsvergunning en de van de omgevingsvergunning deel uitmakende stukken (waaronder de aanvraag omgevingsvergunning met bijbehorende tekeningen en berekeningen, de aanvraag voor de activiteit ‘uitrit veranderen’ met bijbehorende stukken, een goede ruimtelijke onderbouwing met daarvan deel uitmakende onderzoeken, het landschappelijk inpassingsplan en de verklaring van geen bedenkingen door de gemeenteraad) zijn gedurende 6 weken te raadplegen bij de receptie van het gemeentehuis, locatie Didam, Bergvredestraat 10. Voor het inzien van de stukken wordt geadviseerd een afspraak te maken. De stukken zijn tevens te raadplegen via www.montferland.info.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent de ontwerpvergunning naar voren hebben gebracht, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen tegen de verleende omgevingsvergunning een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Tevens kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende voor zover dat beroep betrekking heeft op de wijzigingen ten opzichte van de ontwerpvergunning.

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken. Deze termijn gaat in op de dag van verzending van de omgevingsvergunning (20 oktober 2016). De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn is verstreken. Het indienen van een beroepschrift schort de werking van de omgevingsvergunning niet op. Indien onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist, kan gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Voor zowel het indienen van een beroepsschrift als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Didam, 26 oktober 2016

Naar boven